Na de sluiting van het eerste pop-uprestaurant staan alle bordjes opnieuw gelijk. Storm in Kortrijk krijgt recensenten over de vloer… maar net dan daagt de souschef niet op.
Voor Nathan en Deborah uit Hasselt zit Mijn Pop-uprestaurant! erop. Hun pop-up moest dinsdagavond de deuren sluiten. Kortrijk, dat gevrijwaard was van een nominatie, zat dus op rozen, maar nu staan ze opnieuw op gelijke voet. Ook zij kunnen volgende week dinsdag genomineerd worden voor sluiting. Dat bepalen twee recensenten en die zijn niet van de minste: Viki Geunes en Nathalie Meskens.
Viki kookt op hoog niveau in zijn Antwerps tweesterrenrestaurant ‘t Zilte, met jurylid Sepideh Sedaghatnia als vaste sommelier. Nathalie Meskens is bij het grote publiek bekend als actrice en presentatrice, maar runt daarnaast samen met haar partner Jeroen Van Dyck hun Thais restaurant Yam Thai. Vorig jaar viel het koppel bovendien in de prijzen met hun Thais kookboek ‘So good, not normal’, dat de prijs voor beste Aziatische kookboek wegkaapte op de prestigieuze Gourmand World Cookbooks Awards.
In de aflevering van vanavond doen Viki en Nathalie de pop-ups in Gent en Kortrijk aan. Driesterrenchef Peter Goossens was enkele weken geleden nog lyrisch over de vissoep in Storm. Delen de recensenten dezelfde mening? Feit is dat ook in Kortrijk de service bijna misloopt bij de komst. Souschef Niels komt meer dan een uur te laat, wat voor heel wat verontwaardiging zorgt bij Stefaan en Barbra en bij de rest van het personeel… Zullen Viki en Nathalie er iets van merken, dreigt de service in de (vis)soep te draaien en vooral: zal de culinaire ervaring er onder lijden? Stefaan en Barbra hopen alvast dat ze enkel op de groepsfoto met de billen bloot gaan…
Mijn Pop-Uprestaurant!, op donderdag 8 mei om 20.35 uur op VTM.
Televisie en radio
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier