Barco en Kinepolis pakken uit met eerste volledige film over drie bioscoopschermen

Redactie KW

Een jaar na de eerste kennismaking met Barco Escape in Vlaanderen tonen Kinepolis Kortrijk en Kinepolis Antwerpen de eerste volledige langspeelfilm over drie schermen. “Bij de vertoning van ‘6 Below’ word je als kijker als het ware in het scherm gezogen”, klinkt het.

In het najaar van 2014 ging de nieuwe technologie, Barco Escape, met ‘The Maze Runner’ in première in enkele Amerikaanse bioscopen. In Vlaanderen maakte de cinefiel kennis met het panoramische schermformaat in de zomer van vorig jaar toen bij ‘Stark Trek Beyond’ al even 20 minuten gebruik werd gemaakt van de technologie.

Woensdag presenteren Kinepolis en Barco de eerste volledige langspeelfilm in ons land die van de nieuwe bioscoopervaring gebruik maakt. ‘6 Below: Miracle on the Mountain’ van regisseur Scott Waugh vertelt het verhaal van een naar adrenaline snakkende snowboarder die verdwaalt in een gigantische sneeuwstorm.

https://www.youtube.com/watch?v=xbdds00zs0s

Barco Escape werkt met drie projectoren en twee extra schermen. “Als kijker word je als het ware in het scherm gezogen“, klinkt het bij Barco. “Filmmakers hebben de mogelijkheid om het filmverhaal aanzienlijk uit te breiden. Dankzij Barco Escape krijg je een 180° graden field of view om het publiek nog meer mee te slepen in het beeld.”

De volledige technologie met drie afzonderlijke cinemaprojectoren is op dit moment beschikbaar in acht landen over vier continenten.

Woensdag 29 november in Kinepolis Kortrijk en Kinepolis Antwerpen.