Alcatraz moet optreden annuleren door harde wind

De harde wind speelde zaterdag ook hardrock- en metalfestival Alcatraz parten. Metalcoreband Bury Tomorrow kon om 11.30 uur het Prison Stage niet betreden vanwege de veiligheid. Zij speelden later op de dag in plaats van een andere band.

© AN

Het weer bezorgde de organisatoren van Alcatraz dit jaar al heel wat kopzorgen. De regen bleef, in tegenstelling tot vorig jaar, grotendeels uit. Maar door de stevige windstoten moesten extra veiligheidsmaatregelen genomen worden. Vrijdagnacht werden op de camping van het evenement al heel wat tenten verplaatst en voorzien van extra beveiliging. Zaterdag moest ook de line-up eraan geloven.

Alcatraz moet optreden annuleren door harde wind
© AN

Het hoofdpodium kon met de veiligheid van zowel de bezoekers als de bands in het achterhoofd, rond de middag niet betreden worden. Het geplande optreden van Bury Tomorrow ging dan ook niet door. De Metalcoreband verhuisde naar het Swap Stage. Dat staat in een tent die de rukwinden wel goed doorstond. De band speelde hun set om 13.30 uur in plaats van de mannen van Carnation. Die deathmetalband blijft nog wat langer in het schone Kortrijk en speelt pas op zondag vanaf 12.10.

Andere aanpassingen in het schema blijven mogelijk. Fans houden best de Facebookpagina van Alcatraz in de gaten voor eventuele updates.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.