Na het Cactusfestival en voor het stadsfestival Moods! organiseert het Comité voor Initiatief opnieuw de Brugge Tripel Dagen. Op donderdag 19 juli mag Niels Destadsbader, die negen jaar geleden doorbrak met 'Je bent van mij', de spits afbijten. Destadsbader is bekend als zanger, acteur en presentator en was onlangs nog te zien in het VTM-programma 'Liefde voor muziek'.

Later op de avond worden de fans van Abba verwend met Abba 4U, een achtkoppige (West-)Vlaamse coverband die gedragen wordt door de zangeressen Karen Van Severen en Patsy Verfaillie.

Op vrijdag 20 juli is het aan Coco Jr., het pseudoniem van Marc Diericx, en diens The All Stars om voor de nodige ambiance te zorgen. In de jaren '90 scoorde (Kid) Coco Jr. met The Dinky Toys hits met onder meer "My day will come" (1991) en 'I can't keep my hands off you' (1992). Nog steeds is hij een begenadigd performer die in een handomdraai de vlam in de muzikale pijp kan steken.

Vervolgens is het de beurt aan Les Truttes, een coverband met roots in Vlaams-Brabant. "Welkom op dé grootste verkiezingsshow van het jaar", valt op hun Facebookpagina te lezen. "We beloven een party van jewelste waarbij we je met een ongeziene energie en overgave zullen overtuigen van onze programmapunten. Een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten. Met de nodige beloftes, schandalen en omkoopaffaires, politieke discussies en passionele speeches, overgoten met een stevige portie rock-'n-roll."

Voor de eerste twee festivaldagen vragen de organisatoren twee euro toegangsgeld per avond.

Op zaterdag 21 juli kun je gratis de Brugse Markt op voor de massakaraoke 'Vlaanderen Zingt". In ruim drie uur zullen opnieuw een kleine veertig nummers de revue passeren. De avond wordt op gang getrokken door de driekoppige Brugse pop-'n-rockband Straitjacket. Daarna neemt Johan 'Stevie' Stevens en diens band Cajun Moon het van hen over. Stevie is een rasperformer met een hart voor wereldvermaarde singer-songwriters als Bob Dylan, John Fogerty en Paul Simon.

(svv)

https://comitevoorinitiatief.be/brugge/tripel-dagen/