Italiaanse Markenaar soleert op Bella Ciao

Nicola Vigna woont al twaalf jaar in Marke. Zondag treedt hij op in D-Hotel. (foto GF)
Redactie KW

Dit weekend is op het Italiaans concert Bella Ciao van de Markse muziekvereniging Sint-Jan een solist aan het werk. De Italiaanse zanger en pianist Nicola Vigna woont al twaalf jaar in Marke en steelt er de zondag de show.

Door Els Deleu

Nicola Vigna (49) werd geboren in Sanremo in een familie van muzikanten. “Mijn vader was gitarist en ik begon op een concert met mijn vader”, vertelt hij met de glimlach. Zijn carrière ging op zijn 16de van start als pianist-keyboardspeler en zanger. Later werd hij solist in pianobars en luxehotels in Italië. Nicola genoot een opleiding klassieke piano aan het conservatorium G. Verdi in Turijn, waar hij in 1995 afstudeerde.

Buitenland

In 2001 trok hij naar het buitenland. Nicola ging er als pianist in dienst voor grote cruisemaatschappijen zoals Festival, Costa en Grimaldi. Hij werkte ook in de Caraïben en in prestigieuze hotels zoals Grand Hyatt Hamman in Jordanië en Regal Hong Kong Hotel in Hong Kong. In 2004 vestigde hij zich in België. “Mijn vrouw heeft hier haar werk”, zegt Nicola, die gehuwd is met Vannessa Bossuyt. Het koppel heeft twee dochters van 10 en 8 jaar. “We woonden twee jaar in Zwevegem en wonen ondertussen al twaalf jaar in Marke.” Nu treedt Nicola vooral op op privéfeestjes, maar ook op concerten en in hotels en restaurants. “Nu heb ik mijn familie in Marke en werk ik vooral in België maar soms ook eens in Nederland.”

Barthttps://www.facebook.com/bart.feys.96https://www.facebook.comFacebook1280

Wil je meer dan 40 seconden van dit? Reserveer dan nu jouw kaarten voor zondag in Marke! Aanvang om 17u. Duur ca. 75 min
Een aanrader!

Geplaatst door Bart Feys op Woensdag 24 april 2019

video1.0https://www.facebook.com/bart.feys.96/videos/10214753269965236/500

Veelzijdig repertoire

Het repertoire van Nicola varieert van klassiek naar hedendaags, van soft jazz, klassiek, lyrische pop, bossanova en latino tot ballroom dance en Napolitaanse en internationale klassiekers. “Ik breng verschillende stijlen en zing in het Frans, Engels, Spaans, Portugees en het Italiaans.” Nicola zong al in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk en twee jaar geleden gaf hij een concert in de Kortrijkse schouwburg met liedjes van Bocelli samen met een live band en een violenkwartet van het conservatorium. “Ik doe mijn concerten vooral met live bands. De mensen houden daarvan en dat doe ik ook het liefst.” Voor Nicola is zijn muziek zijn werk maar ook zijn hobby en zijn passie. Hij volgde ook al saxofoonlessen. “Dat is echter puur hobby”, zegt hij. Hij schrijft ook muziek en arrangementen. “Ik heb mooie arrangementen voor symfonische orkesten waar ik ook contacten mee heb. Ik zou graag ook die richting inslaan.” Dit weekend is Nicola solist op het concert Bella Ciao van muziekvereniging Sint-Jan Marke samen met harmonie Sint-Cecilia van Appelterre. Het concert in Marke vindt plaats op zondag 28 april om 17 uur in de feestzaal van D-Hotel in de Abdijmolenweg 1. De inkom bedraagt 10 euro voor volwassenen, kinderen onder de 12 jaar komen gratis mee.