Arsenal op Masters@Rock in Torhout

Van links naar rechts samen met Tom Vandecasteele van The Move de vijf organisatoren Stefan De Ruyter, Joost Vanhaerents, Peter Lavens, Philippe Desmet en Philip Pauwels. © Johan Sabbe
Redactie KW

De vijf organisatoren van Masters@Rock hebben de eerste groepen voor de zesde editie van hun muziekfestival op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus langs de Vredelaan in Torhout bekendgemaakt. De headliners zijn niet de eerste de beste : Arsenal en Golden Earring.

Arsenal wordt zonder twijfel een publiekstrekker. Het project rond de tandem John Roan en Hendrik Willemyns veroverde al zes keer Rock Werchter en laat in mei zes keer de Brusselse Ancienne Belgique vollopen. Hendrik is bovendien uit Torhout afkomstig en speelt straks dus een thuiswedstrijd.

In tent op andere weide

Ook de komst van de legendarische Nederlandse rockband Golden Earring, die al sinds de vroege sixties actief is, zal volk lokken. Na meer dan een halve eeuw carrière, vijfentwintig albums en een resem optredens zijn de vier heren nog altijd alive and kicking.

Voorts komen Praga Khan (de dance-act van Maurice Engelen), Dog Eat Dog (de Amerikaanse punk-, hiphop- en metalband) en Bulls on Parade langs (de uitstekende tributeband van Rage Against The Machine). De overige groepen van de in totaal meer dan tien optredende bands worden pas later bekendgemaakt.

Het aantal toeschouwers wordt tot zesduizend per festivaldag beperkt. Masters@Rock heeft plaats op een andere weide : nog altijd langs de Vredelaan, maar nu vlak achter en deels naast het Sportcenter The Move. Een pluspunt is dat het publiek in een gigantische tent van de muziek zal kunnen genieten en dus geen regen hoeft te vrezen. De tent zal weliswaar langs de zijkanten open zijn, waardoor de aanwezigen het weidegevoel blijven behouden.

Tickets vanaf nu te koop

Door breder en gevarieerder te programmeren, zijn de organisatoren Stefan De Ruyter, Joost Vanhaerents, Philip Pauwels, Peter Lavens en Philippe Desmet een weg ingeslagen die de meeste muziekliefhebbers uit de streek zal bevallen. De tickets zijn vanaf nu te koop via www.masterrock.be.

(JS)