Zware feiten van lijkschennis van 16-jarige door jongeren worden onderzocht

De feiten gebeurden in het uitvaarcentrum Lambrecht in Blankenberge.
Redactie KW

De politie van Blankenberge kreeg afgelopen week een klacht binnen over een ernstig geval van lijkschennis van een 16-jarige jongen. Een groep minderjarigen zou het lichaam tijdens de laatste groet aangeraakt, opgetild en verplaatst hebben. “De feiten zijn zeer ingrijpend en zeker voor de familie is dit zeer zwaar. De zaak zal dan ook verder onderzocht worden.”

Begin deze week kreeg de politie van Blankenberge een klacht binnen over een serieus incident van lijkenschennis in het uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge. Een groep jongeren, waaronder een groot deel minderjarigen zou vorige week woensdag tijdens de laatste groet het lichaam aangeraakt, opgetild en verplaatst hebben. Ze zouden ook de handen uit elkaar gehaald hebben. Een van de medewerkers van het uitvaartcentrum greep in en wees de jongeren de deur.

Verder onderzoek

De begrafenis van de 16-jarige jongen vond afgelopen zaterdag al plaats. “Het onderzoek naar de exacte feiten is nog volop bezig. Bepaalde jongeren zouden het nodig gevonden hebben om dingen te delen op sociale media. Die zaken werden ondertussen offline gehaald. Van diefstal van eventuele ringen van de jongen is er geen sprake. In het belang van de familie en om de nodige sereniteit te behouden zullen we hier niet verder over delen”, zegt Dimitri Van Damme, korpschef van de politie Blankenberge.

“In mijn carrière van 35 jaar werd ik nog nooit geconfronteerd met dergelijke onrespectvolle feiten”

“In mijn 35-jarige carrière bij de politie werd ik nog nooit geconfronteerd met zo’n onrespectvolle handelingen. Dit zijn heel erge feiten. Men moet altijd respect hebben voor de overledene en zijn nabestaanden. Dit is een kwalijke evolutie, die we nog niet gezien hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier