Werkstraf voor Koksijdenaar die met drugs betrapt werd op lockdownfeestje

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 100 uur vervullen nadat hij met drugs wed betrapt toen hij in zijn appartement een lockdownfeestje hield. Voert hij de werkstraf niet uit, dan krijgt hij alsnog 10 maanden cel.

De 33-jarige B.L. had op 4 april vorig jaar tweemaal pech. Hij nodigde vrienden uit op zijn appartement voor een lockdownfeestje maar maakte te veel lawaai waarna buren naar de politie belden. De ambiance was tot buiten te horen. “Toen de politie langsging, stelden ze inderdaad vast dat er sprake was van een samenscholing”, sprak de procureur.

“Ze vermoeden ook dat er drugs aanwezig was. Er volgde een huiszoeking met toestemming waarbij 15 gram marihuana en 75 gram hasj werd aangetroffen. B.L. verklaarde tijdens het onderzoek dat hij tweemaal per jaar naar Amsterdam rijdt om daar ineens 120 gram cannabis aan te kopen. Hij wordt dus vervolgd voor het bezit en de invoer van cannabis.”

‘Ontspanning’

De rechter pikte erop in. “Vroeger ging men om tulpen naar Amsterdam. Nu om cannabis. Wat heb je daarop te zeggen?”, vroeg hij. Zijn advocaat kwam met een verklaring. “Hij werkt tot 12 uur per dag in een viswinkel en daarnaast nog eens in een restaurant. Hij rookt enkel twee joints per dag om zich te kunnen ontspannen nadien. Hij is jaren van de drugs gebleven en kan bewijzen dat hij dit nu opnieuw kan.”

Voor het overtreden van de coronaregels kreeg de man al een boete. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.