Vrouw (31) uit Oostende ondanks contactverbod opnieuw in de cel voor poging tot doodslag op partner

Een 31-jarige vrouw uit Oostende zit opnieuw in de gevangenis op verdenking van poging tot doodslag op haar partner. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Opvallend genoeg zat ze in 2022 al eens in voorhechtenis voor messteken aan hetzelfde slachtoffer. Ondanks een contactverbod knoopte H.R. toch opnieuw een relatie met hem aan.

Op haar appartement in Oostende kreeg de vrouw het op 12 mei 2022 aan de stok met haar partner. Tijdens die hoogoplopende ruzie deelde ze drie messteken uit. Met verwondingen aan arm, nek en oor strompelde het slachtoffer naar buiten, waar hij bloedend werd aangetroffen. De man verkeerde even in levensgevaar, maar was snel aan de beterhand.

Vrij onder voorwaarden

Naar aanleiding van die steekpartij werd H.R. aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Op 14 juni 2022 besliste de Brugse raadkamer echter dat ze de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De Oostendse moest zich onder andere laten begeleiden voor haar alcoholprobleem en kreeg een contactverbod met het slachtoffer opgelegd.

Opnieuw relatie met dezelfde man

Een tweetal maanden later zou ze desondanks al opnieuw een relatie aangeknoopt hebben met de man. Het kwam in de nacht van 25 op 26 juli 2023 weer tot een hevige ruzie op haar appartement. Bij de nieuwe steekpartij liep het slachtoffer beperktere verwondingen op aan zijn rug. Van levensgevaar was deze keer geen sprake.

R. werd opnieuw aangehouden op verdenking van poging tot doodslag én omdat ze haar voorwaarden geschonden heeft. Het dossier zou in principe in september naar de correctionele rechtbank verwezen worden, maar door de nieuwe feiten zal dat mogelijk vertraging oplopen. Volgens meester Gregory Everaert heeft zijn cliënte spijt van wat er gebeurd is. De advocaat merkt ook op dat R. haar andere voorwaarden wel steeds correct naleefde.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier