Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist

Veronique werd in haar appartement om het leven gebracht. © GF/MM

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.

De verdachte en Veronique N. (36) zouden een tweetal jaar een relatie gehad hebben. Toen hun relatie in het voorjaar van 2023 afsprong, bleef Jürgen M. contact zoeken met zijn ex-vriendin. Ook op zondag 3 december 2023 zou hij meerdere pogingen ondernomen hebben. Uiteindelijk trok de verdachte die avond naar het appartement van het slachtoffer in de Knokkestraat in Knokke-Heist.

Vermoord

Die bewuste nacht werd de 36-jarige vrouw rond 2 uur op gewelddadige wijze van het leven beroofd door haar ex-partner. De verdachte belde zijn broer, die vervolgens de hulpdiensten verwittigde. De politie kon M. ter plaatse inrekenen. Tijdens zijn verhoor bekende de veertiger dat hij zijn ex-vriendin met veel messteken om het leven had gebracht. Sindsdien zit Jürgen M. in voorhechtenis op verdenking van moord.

Ondertussen werd op 18 april al een reconstructie van de feiten gehouden. In het bijzijn van onder andere de gerechtsdeskundigen en zijn advocaat moest M. tonen hoe hij zijn ex-partner van het leven beroofde. Ook de burgerlijke partijen konden alles meevolgen op een scherm. Het is niet duidelijk of de wedersamenstelling nieuwe elementen aan het licht heeft gebracht.

Aanhouding verlengd

Vrijdagochtend oordeelde de raadkamer opnieuw dat de verdachte nog minstens twee maanden langer in de gevangenis moet blijven. De verdediging drong niet aan op zijn vrijlating. Binnenkort zal hij verhoord worden in het kader van het moraliteitsonderzoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier