Mogelijke link tussen aangespoelde hondenkadavers op strand en illegale jacht met windhonden: “Zie je iets verdachts, laat het ons dan weten”

Op korte tijd werd de politie van Oostende gecontacteerd voor aangespoelde kadavers aan de waterlijn in de buurt van de Spinoladijk. © Belga/iStock
Redactie KW

Politie Oostende en het parket lanceren een oproep naar verdachte handelingen met windhonden in het jachtcircuit. Mogelijk is er een link met de hondenkadavers die de laatste maanden aanspoelden op verschillende stranden aan de Belgische kust, onder meer in Oostende en Nieuwpoort. Die vondsten stellen de speurders al lang voor een raadsel, daarom schakelen ze nu ook de hulp van burgers in. “Wees waakzaam, a.u.b.”

“Het onderzoek is al een hele poos bezig”, vertelt korpschef Philip Caestecker. “Het blijft verdacht dat in zo’n korte tijd meerdere kadavers aanspoelden en we willen dan ook alles in het werk stellen om de zaak op te lossen. Dankzij een aantal recente meldingen van verdachte handelingen met windhonden in het jachtcircuit, willen we nu de hulp van de burger inschakelen.”

Concreet? Wees waakzaam en kijk uit naar mogelijk verdachte handelingen inzake illegale jacht met windhonden in weides, polders, landelijke gebieden en bossen. Het gaat mogelijk om voertuigen met Engelse nummerplaten.

Stel je zo’n verdachte handelingen vast? Noteer dan de nummerplaat en een beschrijving van het voertuig en bel zo snel mogelijk het nummer 101. (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier