Twintiger blijft in de cel voor belaging van Brugs burgemeester Dirk De fauw

Ook in juni 2020 vond er al eens een aanslag plaats op Dirk De fauw. Midden februari werd hij opnieuw bedreigd. © Davy Coghe

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 25-jarige Bruggeling met een maand verlengd op verdenking van verboden wapendracht en belaging. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond met een mes op de oprit van de burgemeester van Brugge.

Een jongeman belde op woensdag 14 februari rond 22 uur aan bij een huis in de buurt van de woning van Dirk De fauw (CD&V). De man vroeg naar de burgemeester. Dat wekte blijkbaar argwaan bij de bewoners, want ze verwittigden de politie. Even later kon de lokale politie van Brugge de verdachte aantreffen op de oprit van de woning van de burgemeester. Bij zijn arrestatie had de jongeman een mes in zijn handen.

Uit de eerste vaststellingen bleek dat de 25-jarige verdachte de afgelopen maanden al meerdere dreigmails naar de burgemeester had gestuurd. Na verhoor werd de twintiger dan ook voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van verboden wapendracht en belaging.

Psychische problemen en drugsverslaving

Volgens de verdediging wilde de jongeman bepaalde frustraties uiten, maar had hij zeker geen plannen om De fauw echt iets aan te doen. Naar eigen zeggen was hij zelfs al aan het afdruipen. De twintiger zou kampen met psychische problemen en met een cannabisverslaving.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier