Man krijgt tien maanden cel voor slagen met verlengsnoer aan vrouw en kinderen

Foto ter illustratie. © Unsplash
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 43-jarige man vluchtte met zijn gezin naar Kortrijk nadat hij een been verloor in de oorlog in Syrië. Hier werden zijn vrouw en kinderen echter slachtoffer van zware mishandelingen. De man krijgt tien maanden cel en 400 euro boete.

De echtgenote van de beklaagde A.J. deed op 28 augustus vorig jaar aangifte van het geweld, op aanraden van haar sociaal assistente. Het koppel trouwde in Syrië toen J. 27 jaar was en zijn bruid slechts dertien. Nadien werd het gezin echter niet gespaard van het oorlogsgeweld waardoor ze naar België vluchtten.

De advocaat van A.J. gaf toe dat de man hier regelmatig cannabis gebruikte tegen de pijn in zijn geamputeerd onderbeen. Onder invloed kwam het geregeld tot ruzies thuis. “Hij sloeg zijn zoon op zijn neus en dreigde hem een week in de kelder op te sluiten”, beschreef de procureur op het proces. “De kinderen moesten soms met hun voeten omhoog gaan liggen waarna ze slagen kregen met een verlengsnoer. Ze mochten nadien niet gaan zwemmen op school omdat hun verwondingen anders te zien zouden zijn. Ook zijn vrouw kreeg slagen met het verlengsnoer.”

Op het proces hield J. vol dat hij zijn vrouw en kinderen nooit geslagen had. De rechter achtte de feiten desondanks bewezen en kende de slachtoffers 850 euro schadevergoeding toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier