Man (48) die loerde met spiegeltje onder kleedhokjes in Center Parcs wil straf met uitstel, parket twijfelt of hij gemotiveerd is om therapie te volgen

© Center Parcs
Redactie KW

Een 48-jarige man uit Roeselare vraagt voor het hof van beroep een straf met uitstel voor voyeurisme. In Center Parcs De Haan probeerde J.M. met een spiegeltje onder de kleedhokjes te gluren. De vraagt blijft of J.M. echt gemotiveerd is om therapie te volgen.

Op 2 oktober 2021 werd J.M. op heterdaad betrapt door medewerkers van Center Parcs. De veertiger probeerde met een spiegeltje onder het kleedhokje te gluren van een zestienjarig meisje en haar zeventienjarige vriend. J.M. bleek in 2012 al eens tot zes maanden celstraf met uitstel veroordeeld voor aanranding van een minderjarige en verspreiding van kinderporno. Voor de feiten van De Haan, beval rechtbank toen een maatschappelijk onderzoek in het kader van eventuele voorwaarden, maar J.M. gooide daarbij zijn eigen ruiten in door aan de justitieassistent duidelijk te maken dat hij een behandeling voor zijn seksuele problematiek nutteloos vond.

Op basis van het negatief verslag, besloot de rechter in Brugge dan maar dat een straf met uitstel nutteloos was, en veroordeelde de man tot één jaar effectief. In beroep vraagt de man, die zichzelf verdedigde, toch nog een kans en vroeg opnieuw een straf met uitstel onder voorwaarden. Hij stelde dat hij nu al verschillende malen bij het CAW (het centrum voor algemeen welzijn) op bezoek is geweest en dat hij daar baat bij had. De procureur-generaal had haar twijfels of de man daadwerkelijk gemotiveerd is om voorwaarden na te leven en zich te laten behandelen gezien het hof zijn laatste kans is.

Nieuwe vriendin

“Ik twijfel aan zijn attitude en zijn inzicht in zijn seksuele problematiek”, stelde ze. Zelf meende hij oprecht eerlijk te zijn en daarom besloot het hof om een nieuw onderzoek te laten voeren door de justitieassistente. Het nieuwe gesprek was positief met de justieassistente, maar de procureur-generaal is nog steeds niet overtuigd. “Hij weigerde zijn GSM-nummer te geven voor een nieuwe afspraak, en hij stelde dat hij zijn e-mail amper las, dus dat dat ook geen zin heeft. Bovendien verzweeg hij de feiten uit 2012 en ook tegen therapie staat hij weigerachtig. Ik stel mij dus de vraag of meneer echt wel gemotiveerd is om voorwaarden na te leven.”

Zelf stelde J.M. dat hij sinds kort een nieuwe vriendin heeft aan wie hij zijn verleden nog niet heeft verteld. Hij wil dan ook liever niet dat ze kan zien dat de justitieassistente hem gebeld heeft of te weten komt dat hij therapie volgt. “Ik heb gezegd ‘liever niet’, dat wil niet zeggen dat ik het niet wil!”, probeerde hij het hof te overtuigen. Dat doet uitspraak op 12 april. (OSM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier