Jongeman vroeg tienermeisjes naaktfoto’s en -filmpjes door te sturen: “Maar hij was niet hun ‘sugardaddy’”

© Unsplash
Redactie KW

“Hij is dom geweest maar zijn ‘slachtoffers’ hadden meer seksuele ervaring dan hem.” Een 24-jarige jongeman uit Waregem moest zich maandag voor de rechtbank van Kortrijk verantwoorden omdat hij via Instagram tegen betaling naaktfoto’s en -filmpjes vroeg aan 15-jarige meisjes. Een moeder van één van de meisjes diende uiteindelijk klacht in.

In 2020 was er via Instagram contact tussen J.R. en een 15-jarig meisje. Hij vroeg haar naaktfoto’s en -filmpjes door te sturen. Hij had zelfs een prijslijst voorhanden waarop kon bekeken worden welke prijs hij voor welke afbeeldingen veil had. Ook met een vriendin van dat meisje ging hij aan het chatten en stelde hij voor om seksueel getinte afbeeldingen door te sturen.

“Dat was dom”, gaf zijn advocaat Robbie Dewaele toe. “Maar hij was niet de ‘sugardaddy’ waar hij nu voor aanzien wordt. Die meisjes waren op het slechte pad en verwikkeld in een Antwerps prostitutienetwerk die hen met drugs of lingerie beloonde. Ze waren zelf op zoek naar mannen die geld wilden betalen voor foto’s of filmpjes. Die meisjes hadden meer seksuele ervaring dan hem. Eén van hen gaf toe dat ze wel naar meerdere ontvangers naaktfoto’s stuurde. Het is fout dat hij ingegaan is op hun vragen maar hij heeft hen niet zelf aangezet om dat te doen. Het was volle coronaperiode en hij zat als vrachtwagenchauffeur toen veel thuis.”

Hij vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen maar toonde zich wel bereid enkele voorwaarden op te volgen. De openbare aanklager vroeg een pak strenger te zijn en vorderde een gedeeltelijk voorwaardelijke celstraf van 30 maanden en een boete van 4.000 euro. Vonnis op 8 juli. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier