Dertiger voor vierde keer voor rechter voor partnergeweld: “Besef dat ik geholpen moet worden, zie mijn vriendin graag”

(Getty Images/EyeEm)
Redactie KW

“Hij heeft ook goede kanten, maar moet geholpen worden.” Ondanks drie eerdere veroordelingen voor partnergeweld en het feit dat ze begin dit jaar ook in de brokken deelde, stelde de vriendin van Kevin B. (34) uit Oostrozebeke zich op de rechtbank in Kortrijk geen burgerlijke partij. De openbare aanklager was minder vergevingsgezind…

Zowel in 2020, 2022 als 2023 liep B. al veroordelingen op voor herhaald partnergeweld. Bij de derde veroordeling bleek het geduld van de rechter al op want B. kwam er niet langer met een voorwaardelijke, maar met een effectieve celstraf (van 14 maanden) vanaf.

Amper een maand na zijn vrijlating was het echter opnieuw prijs. In de nacht van 17 op 18 januari 2024 greep B. zijn vriendin bij de haren en gaf haar een vuistslag in het gezicht. Toen dat scenario zich op 13 februari opnieuw herhaalde – “je kan haar ribben horen kraken” – vloog B. opnieuw de cel in.

Geen schadevergoeding

Zijn vriendin zakte naar de rechtbank af maar vroeg geen schadevergoeding. “Dat lost toch niets op”, vond ze. “Hij moet geholpen worden.” Dat vindt ook zijn advocate.

Maar de openbare aanklager was een andere mening toegedaan en vorderde een nieuwe, effectieve celstraf van 24 maanden. “Een langere celstraf is niet de oplossing”, vond de advocate.

“Hij kampt met een ernstige persoonlijkheidsstoornis, zonder residentiële behandeling is de kans op recidive groot. Volgens een gerechtspsychiater is hij bezitterig en jaloers, bang om verlaten te worden en heeft hij weinig impulscontrole. Zijn huidige vriendin is de vrouw van zijn leven, geen domme gans die eerst slaag krijgt en nadien toch terugkeert. Hij is akkoord geen drugs meer te gebruiken en geen alcohol meer te drinken.”

“Het is vreselijk wat ik mijn vriendin heb aangedaan”, vond Kevin B. ook zelf. “Ik weet dat ze me graag ziet en besef nu ook dat ik residentieel opgenomen moet worden.”

Tegen 9 september moet blijken waar dat zou kunnen. Ondertussen blijft B. gewoon verder in de cel. Zijn twee vorige, voorwaardelijke veroordelingen zullen wellicht binnenkort effectief worden en dat zal hij ook in de gevangenis moeten uitzweten. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier