Chihuahua Mike wordt voor de ogen van Nathalie doodgebeten door loslopende pitbull in Kortrijk: “In een park waar veel jonge kinderen spelen”

Nathalie en haar chihuahua's Sky en Mike. © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Kortrijkse Nathalie Van Walleghem (49) beleefde vorige vrijdag een drama toen ze aan het wandelen was met haar twee chihuahua’s Mike en Sky in een parkje op de Venning. De twee hondjes werden aangevallen door een loslopende pitbull die haar hondje Mike doodbeet. Intussen weet Nathalie wie de eigenaar is van de pitbull. “Ik heb alles doorgegeven aan de politie.”

In het parkje waren niet veel mensen aanwezig. Nathalie, een koppel en de man met de pitbull. Tijdens die rustige avondwandeling werden beide spelende hondjes uit het niets aangevallen door een loslopende pitbull. “Mijn hondjes waren aan het dollen en keffen toen de pitbull in volle vaart kwam aangestormd: hij liep los, alles gebeurde toch zo snel”, zegt Nathalie stil. “Onze Sky kon wegvluchten, Mike jammer genoeg niet, de pitbull had hem bij zijn ruggengraat en begon hem te verscheuren. Het baasje van de pitbull sloeg zijn hond op het hoofd en sloeg met een stok op zijn achterste, maar niets hielp, de hond liet niet los. Daarna liet de pitbull dan toch los. Zijn baas en de hond zijn toen vertrokken zonder iets te zeggen”, aldus Nathalie, die onmiddellijk naar de dierenarts reed. “De dierenarts heeft direct foto’s genomen. Hij constateerde onmiddellijk interne bloedingen en dat de ruggengraat op verscheidene plaatsen kapotgebeten was. Er was slechts een oplossing mogelijk om Mike uit zijn lijden te verlossen en dat was hem laten inslapen.”

Klacht tegen onbekenden

Aanvankelijk had Nathalie geen benul wie de eigenaar van de pitbull was want hij verdween na het incident. “Hij liet niets achter, geen naam of telefoonnummer. Ik vernam later dat die man regelmatig in het park kwam en de hond los liet lopen. Misschien zou ik hem nog tegenkomen, ik hoopte dat hij zich bekend zou maken”, vertelt Nathalie. “Ik vraag me luidop af of dit kan in een park waar veel jonge kinderen spelen, dat een pitbull zonder riem gewoon mag loslopen. Dat is toch gevaarlijk en zeker ontoelaatbaar. Ik diende klacht in tegen onbekenden.” Literatuur leert ons dat er veel aanvallen van pitbulls zijn, zowel op honden als op kinderen. “De mensen die ook op het pleintje waren, waren niet samen met de man met de pitbull. Ze zijn later aan de praat geraakt. Ondertussen ben ik te weten gekomen van wie de hond is en heb alles doorgegeven aan de politie”, besluit Nathalie.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier