Vrouw (57) uit Wakken die schoonbroer als bewindvoerder 19.000 euro lichter maakte riskeert werkstraf

© Unsplash
Redactie KW

Ze voerde de bewindvoering over haar schoonbroer maar maakte daar schromelijk misbruik van om hem bijna 19.000 euro lichter te maken. Nu riskeert een 57-jarige vrouw uit Wakken een werkstraf voor misbruik van vertrouwen.

Als bewindvoerder had M.A. toegang tot de rekeningen van haar schoonbroer, een man uit Tielt. Maar in het jaarlijks verslag van de bewindvoering merkte de vrederechter onregelmatigheden op. Onderzoek wees uit dat de vrouw schromelijk misbruik had gemaakt van haar positie.

Tussen september 2019 en november 2020 versluisde M.A. in totaal ruim 16.000 euro van het slachtoffer naar haar eigen rekeningen. Ze zou met zijn bankkaart ook voor 2.300 euro aankopen voor zichzelf hebben gedaan. Het gaat onder meer om een tablet. “Mijn cliënt voelt zich verraden”, pleitte meester Valerie Soenen. “Hij ligt er wakker van.”

De vrouw gaf meteen toen dat ze geld naar haar rekeningen had overgeschreven. De private aankopen ontkende ze evenwel met klem. “Ze kampte met financiële problemen”, pleitte haar advocaat. “Intussen heeft ze al 17.000 euro terugbetaald. Hopelijk kan een opschorting van straf volstaan.”

Het openbaar ministerie stelde een werkstraf voor. De beklaagde drukte haar spijt uit. “Maar ik kan de klok niet terugdraaien”, zuchtte ze. De Brugse rechtbank doet uitspraak op 11 oktober. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier