Vrouw (37) leent rekening uit om vervalste overschrijvingen te innen

© Unsplash
Redactie KW

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel riskeert zes maanden cel wegens valsheid in geschrifte en oplichting. Uit brievenbussen in Koksijde werden overschrijvingen gestolen waarvan de betaalgegevens vervalst werden zodat het geld op de rekening van C.B. terechtkwam. “Maar zij zelf zat niet achter de feiten. Het was een andere man uit Wemmel aan wie ze haar bankkaart uitleende”, zegt haar advocaat.

In 2021 verdwenen uit een aantal brievenbussen in Koksijde brieven met overschrijvingen in. Die werden later terug gestopt maar de betaalgegevens op de overschrijvingen bleek aangepast te zijn. Dat bedrog kwam pas uit nadat een aantal bewoners klachten kreeg over niet-betaalde rekeningen. Het onderzoek leidde naar de 37-jarige C.B. uit Wemmel. “Het was immers haar rekeningnummer die op de vervalste overschrijvingen werd gezet”, sprak de procureur. “Ook het bedrag werd daarop gewijzigd. C.B. kreeg het geld dan ook op haar rekeningnummer. Ze zegt zelf dat ze haar rekening had uitgeleend aan een zekere ‘Alain’ uit Wemmel maar daarvan vinden we niks terug. Ze maakte deel uit van een criminele organisatie en had dat moeten weten.”

Er werd zes maanden cel en 1.200 euro boete geëist. De advocaat van C.B. vraagt de vrijspraak. “Ze heeft hier niet doelbewust aan mee gewerkt. Ze stal de brieven niet en het geld werd door die Alain op haar rekening geïnd. Het was hij die ook van haar misbruik maakte.” Vonnis op 14 mei. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier