Ex-horecabaas riskeert drie jaar cel voor faillissementsfraude en gesjoemel met coronapremies in Oostendse cafés

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Kortemark riskeert drie jaar effectief voor fraude bij de faillissementen van zijn Oostendse horecazaken. P.V. sjoemelde ook met coronapremies.

Begin 2021 trof het gerecht in de toenmalige woning van P.V. in Ichtegem een deel van de stock aan van zijn failliete café Den Heilige in Oostende. De man had de boekhouding weggemaakt en het handelsfonds zonder overnameprijs overgedragen. In zijn failliete zaken ’t Zeetje en Pepe’s Moose Bar bleek sprake van gelijkaardige feiten.

Bovendien had V. voor ’t Zeetje en Pepe’s Moose Bar in totaal 67.000 euro aan hinderpremies geïncasseerd, terwijl in die zaken al van vóór de coronacrisis geen activiteit meer was.

“Mijn cliënt is wat hebberig geweest”, pleitte advocaat Stijn Catrysse. “Hij kwam in de problemen toen hij in de zomer van 2019 een tijdje in voorhechtenis zat. Nu is hij niet meer actief in het nachtleven.” In maart 2021 kreeg V. 37 maanden voorwaardelijk voor ontucht met een 16-jarige jobstudent.

In de zaak staat ook nog een Ieperling terecht. M.G. (36) riskeert een jaar cel voor zijn kleinere aandeel in het gesjoemel. De curatoren van de failliete zaken eisen in totaal ongeveer 375.000 euro. Vonnis op 26 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier