Overval in tankstation Esso in Komen: “Schrik zit er nu goed in”

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vrijdagavond werd het Komense Esso tankstation overvallen. Een onbekende sloeg er toe en verdween zonder een spoor achter te laten. Het is ondertussen reeds de tweede overval op dezelfde plaats in amper een jaar tijd.

De feiten speelden zich vrijdagavond af, kort na 20 uur. “Het was een werkneemster die in de winkel van het tankstation nog aan de slag was”, zucht de uitbaatster. “Ze zag hoe een man op een scooter tot bij het tankstation reed, de winkel binnenstapte en toesloeg.”

“Hoewel de politie snel ter plaatse was, verdween de man zonder ook maar één spoor achter te laten. We hebben er geen idee van wie hij is, al zit de schrik er bij ons ondertussen goed in. In april dit jaar was het hier ook al van dat. Toen moest de dader zonder buit afdruipen. We gaan goed moeten nadenken over het verdere vervolg nu.”

Via het parket werden ondertussen ook enkele details bekendgemaakt. Eerder vernamen we al dat de dader, een man die zich verplaatste in scooter, al een tijdje rond de site aan het toeren was. Toen de pompbediende de zaak sloot en huiswaarts wilde keren, sloeg de kerel toe. Met gebruik van een wapen dwong hij de dame de winkel opnieuw te openen en het alarm uit te schakelen. Meerdere malen eiste hij dat ze de brandkast opende, waarop ze steevast antwoordde dat ze daar geen toegang toe had. De man bleef dreigen met het wapen, waarop het slachtoffer hem richting dagkassa bracht. De dader graaide het geld uit de kassa, goed voor een totaal van 450 euro in contanten en stal ook verschillende pakken sigaretten. Hij verdween op zijn scooter en liet het slachtoffer in shock achter.

Nog volgens het parket droeg de man een helm met daaronder een bivakmuts. Het gerecht startte ondertussen met een uitgebreid onderzoek, in de hoop de dader te kunnen identificeren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier