Ex-werknemer van Thule kent zijn straf nadat hij producten meenam naar huis

© Unsplash
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een ex-werknemer van de firma Thule uit Menen is veroordeeld tot acht maanden cel en 800 euro boete omdat hij producten stal van het bedrijf. De man nam de zaken naar eigen zeggen enkel mee omdat ze anders weggegooid zouden worden, niet om ze door te verkopen.

Thule ontwikkelt onder meer dakkoffers, bagagedragers en allerlei toebehoren voor reizen of kamperen. Het bedrijf had al sinds 2022 in de gaten dat er geregeld spullen verdwenen uit vestiging in Menen. De dief bleef lange tijd spoorloos, tot medewerkers van Thule een in folie gewikkelde luifel vonden die verstopt lag nabij de uitgang van de vestiging in Menen.

Ze vermoedden dat die klaar lag om meegenomen te worden en verborgen een tracker in de luifel. Die leidde hen lijnrecht naar de woning van de beklaagde in Wervik. Bij de huiszoeking werden naast de luifel nog heel wat andere gestolen producten van Thule aangetroffen. Op het proces erkende de man de feiten, maar naar eigen zeggen besefte hij niet dat dit zo ernstig was. “Het was de gangbare praktijk om zaken mee te nemen die omwille van kleine defecten anders toch maar in een container belandden”, pleitte zijn advocaat.

Naast de boete en de celstraf, moet de man zijn ex-werkgever 1.475 euro schadevergoeding betalen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier