Camera tegen sluikstorters bewijst zijn nut zegt lokale politie Ieper

Redactie KW

De gecamoufleerde camera, waarmee de lokale politie van Ieper sluikstorters fotografeert, heeft zijn nut al bewezen. In de eerste maand dat de camera in gebruik is, werden al diverse sluikstorters op heterdaad betrapt.

Zij mogen zich aan een boete van minstens 210 euro verwachten : een Gemeentelijke Administratieve Sanctie, die minstens 60 euro bedraagt, maar kan oplopen tot 250 euro: én de vaste opruimingskost van minimaal 150 euro.

Intussen is gebleken dat het sluikstorten op gevoelige plaatsen, zoals in de omgeving van glascontainers en bij openbare vuilnisbakken, sterk verminderd is. Potentiële sluikstorters denken blijkbaar twee keer na, nu ze weten dat ze gefilmd kunnen worden. Concrete cijfers geeft de politie nog niet vrij. Ze wil dat over een heel jaar bekijken en wacht dus tot eind december om een eerste evaluatie te maken.

Sluikstorters wonen in de buurt

De camera reageert enkel op bewegingen. Indien er beweging is, wordt daar een foto van gemaakt en getoond aan de wijkagenten van Ieper. Zij moeten de dader proberen te herkennen. Als ze een vermoeden hebben, dan wordt de persoon geconfronteerd met de foto. Uit de opgeloste sluikstortingen blijkt dat de daders meestal niet ver van de plaats van het misdrijf afkomstig zijn.

(P.L./A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.