De groep bestaat uit Louis Soenens (zang, 27, Kortemark), Jürgen Elias (bas, 42, Torhout), Nick Vanduynslager (gitaar, 28, Izegem), Lothar Ryheul (drum, 21, Zedelgem) en Sven Herssens (gitaar, 34, Lichtervelde).

Fields of Troy brengt een geslaagde mix tussen moderne melodieuze rock en alternatieve metal. De groep bestaat uit vijf melomanen die je een portie muilperen van gitaarriffs serveren, een ritmesectie die je gedwee laat headhangen en zanglijnen die ieders strot doen smeren met invloeden zoals bv. Tremonti, Mastodon, Alice in Chains. In 2010 werd de band opgericht in de streek rond Ieper. Er volgden enkele wisselingen in de bezetting. Anno 2018 bestaat de band uit een vaste en hechte groep.

In februari 2016 bracht Fields of Troy de EP Hardship uit. Ze presenteerden die met succes in Club de B in Torhout. Er vloeiden veel goede recensies uit voort. Door de positieve weerklank konden ze een plaats bemachtigen op menig festival en show. Ze deelden er het podium met bands zoals Sepultura, Destruction, The Agonist, Dog eat Dog, Amaranthe, Dyscordia, Spoil Engine, King Hiss, enz.

Vorig jaar selecteerde Studio Brussel deze band ook voor De Nieuwe Lichting. Recent bracht de band hun eerste full length plaat The Great Perseverance uit via Painted Bass Records en geproduced door Ace Zec & Oceanside Studio. Met deze cd wil Fields of Troy hun plaats veroveren en hun stempel zetten in het Belgische/Europese metal-rocklandschap. Ze willen met hun muziek de grens oversteken en op festivals spelen in niet enkel het binnenland, maar ook in het buitenland.

(PADI)

De groep bestaat uit Louis Soenens (zang, 27, Kortemark), Jürgen Elias (bas, 42, Torhout), Nick Vanduynslager (gitaar, 28, Izegem), Lothar Ryheul (drum, 21, Zedelgem) en Sven Herssens (gitaar, 34, Lichtervelde).Fields of Troy brengt een geslaagde mix tussen moderne melodieuze rock en alternatieve metal. De groep bestaat uit vijf melomanen die je een portie muilperen van gitaarriffs serveren, een ritmesectie die je gedwee laat headhangen en zanglijnen die ieders strot doen smeren met invloeden zoals bv. Tremonti, Mastodon, Alice in Chains. In 2010 werd de band opgericht in de streek rond Ieper. Er volgden enkele wisselingen in de bezetting. Anno 2018 bestaat de band uit een vaste en hechte groep.In februari 2016 bracht Fields of Troy de EP Hardship uit. Ze presenteerden die met succes in Club de B in Torhout. Er vloeiden veel goede recensies uit voort. Door de positieve weerklank konden ze een plaats bemachtigen op menig festival en show. Ze deelden er het podium met bands zoals Sepultura, Destruction, The Agonist, Dog eat Dog, Amaranthe, Dyscordia, Spoil Engine, King Hiss, enz. Vorig jaar selecteerde Studio Brussel deze band ook voor De Nieuwe Lichting. Recent bracht de band hun eerste full length plaat The Great Perseverance uit via Painted Bass Records en geproduced door Ace Zec & Oceanside Studio. Met deze cd wil Fields of Troy hun plaats veroveren en hun stempel zetten in het Belgische/Europese metal-rocklandschap. Ze willen met hun muziek de grens oversteken en op festivals spelen in niet enkel het binnenland, maar ook in het buitenland. (PADI)