Utrecht: relaxed intermezzo bij de bovenburen

© Goedele Verrecas
Goedele Verrecas

Reisjournaliste Goedele Verrecas laat je tweewekelijks meereizen naar de mooiste architectuur, interieurs en leuke to do’s in de wereld. On the Go-Go.

Utrecht heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een geweldige bestemming voor een weekendje weg net over de grens. De Domstad barst van de leuke hotels, nieuwe restaurants, unieke winkels en kent naast de jonge creatieve scene ook alsmaar meer bijval bij heel wat internationale expats. Wij testten – pal in het centrum – alvast het nieuwe boetiekhotel The Hunfeld, subtiel verborgen in een monumentaal jugendstilgebouw, waar ooit de beroemde kleermaker Grove & Hunfeld gehuisvest was. Het hotel biedt een verscheidenheid aan suites en kamers én vier appartementen (voor twee tot vier personen), met uitzicht op de gezellige en eeuwenoude Mariaplaats. Waar de hoge bomen en het bruisende stadsleven op het plein doen denken aan Parijs en het Utrechts Conservatorium pronkt in zijn schoonheid. Studio Linse creëerde met respect voor de monumentale detaillering een eigentijds interieur met een vintage knipoog, customized meubels, kunst aan de muur en heel wat objecten die verwijzen naar de kleding- en kleermakersgeschiedenis van het gebouw.

www.thehunfeld.com

Meer ontdekken?

– Daen’s conceptstore is een stijlvolle boetiek, greenhouse, lunchcafé, wijnbar en hotel in één. (Korte Minrebroederstraat 13-17 – www.daens.nl)

– Sea Salt Saloon: dé visbistro voor wie gek is op sharing dishes met enkel vis recht uit zee, bijpassende wijnen en een ludiek korreltje zout. (Wed 3 – www.seasaltsaloon.nl)

– Werftheater: een klein theater gevestigd in een werfkelder beneden aan de Utrechtse Oudegracht. Sinds 1978 kan je er dagelijks terecht voor cabaret, kleinkunst, stand-up en improtheater. (Oudegracht 60 – www.werftheater.nl)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.