https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opmerkelijk West-Vlaanderen: De lokroep van metal

Epica zet niet alleen de festivalweide in vuur en vlam.
Pieter Clicteur
Pieter Clicteur Fotograaf/avonturier

Het harde metalen geweld lag al sinds Graspop languit op de mat, te recupereren en reikhalzend uit te kijken naar een volgende gelegenheid om de stoere leren frak nog eens uit de kast te mogen halen en al headbangend het gerstenat te liefkozen. Vorig weekend was het zover: Alcatraz Hard Rock & Metal Festival lokte de stoere jongens massaal naar Kortrijk. Ook onze fotograaf Pieter Clicteur kon de lokroep van metal niet weerstaan…

Alcatraz is de voorbije jaren uitgegroeid tot veel meer dan een festivalletje met wat gitaargeweld. Het is een belevenis geworden waar, uiteraard, het hardere genre centraal staat maar waar ook naast het podium heel wat te beleven valt. Niet te verwonderen dat metalfans vanuit de verste hoekjes van ons land naar West-Vlaanderen afzakken om hun nekspieren aan een grondige test te onderwerpen.

Alcatraz, dat is rough rock-‘n-rollin’

Opmerkelijk West-Vlaanderen: De lokroep van metal

Ze werden verwend, de metalheads. De grote kleppers uit de scene stormden het podium op, verwenden het publiek en verlieten breed glimlachend en voldaan de planken. Het podium werd dit jaar uitgebreid tot een groot en indrukwekkend toneel waar de grootste metalbands ter wereld het beste van zichzelf kwamen geven. En het beste hebben ze zeker gegeven. Tot groot jolijt van het talrijk opgekomen publiek.

Opmerkelijk West-Vlaanderen: De lokroep van metal

Een topeditie die Kortrijk een stevige reputatie bezorgt in metalland. De vorige edities waren al meer dan de moeite waard, maar deze gaat erop en erover. Als dat maar goed komt!

(tekst en foto’s Pieter Clicteur)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten