Ongerept IJsland

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste en graag onderweg. Op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Niemandsland

Ongerepte natuur en vergezichten moet je in IJsland niet ver zoeken. Dat geldt ook in de omgeving van Villa Lola, een architectenwoning opgedeeld in drie afzonderlijk te huren splitlevelappartementen met daken die in afwisselende richtingen hellen. Met uitzicht over Akureyri en de Akureyri-fjord gaat de natuurlijk verweerde larikshouten woning helemaal op in het landschap aan de baai.

www.villalolaiceland.com

Avontuurlijk chic

Deplar Farm is een 18de-eeuwse schapenboerderij die in het hoge noorden van IJsland omgetoverd werd tot grandioze lodge met wellness. De overvloedige en adembenemende landschappen van de Fljót-vallei brengen rust en stilte én zijn de toegangspoort tot heel wat avontuurlijke sporten als heliskiën, mountainbiken of kajakken op zee.

www.elevenexperience.com

Met zicht op lava

Genesteld op de veelkleurige hellingen van Mt. Hengill ontwaart het Ion Adventure Hotel zich boven een bemost groen lavaveld van de actieve vulkaan. Met een dramatisch uitzicht op het meer van Thingvallavatn en de bergen eromheen, ontwaak je hier in een afgelegen toevluchtsoord. Waar innovatieve materialen en duurzame details mee de sfeer bepalen.

www.ioniceland.is

Ongetemde wildernis

Grimmig, grijs en opvallend. Het Umi Hotel is een gedurfde toevoeging aan het zuidelijke IJslandse landschap. De lage geometrische structuur nestelt zich in een winderige vlakte, tussen de granieten bergen en de dramatische zwarte zandkust. Met de onheilspellende vulkaan Eyjafjallajökull op de achtergrond lijkt het een vijandige plek, maar deze ongetemde wildernis is precies waarom je hier bent.

www.hotelumi.is

Blauwe lagune

Toe aan een moment van rust en luxe in combinatie met een bezoek aan de wereldberoemde Blue Lagoon-spa? The Retreat is het eerste en enige vijfsterrenhotel aan de rand van de lagune. Deze luxe retraite met 62 suites heeft een ondergrondse spa die directe toegang heeft tot de lagune, met aanwezigheid van zowel een spa-restaurant als het in-huis restaurant Moss. Dit is een sublieme bestemming, met onbeperkte toegang tot het omringende landschap.

www.bluelagoon.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.