Mystiek Miami

© Alice Gao
Goedele Verrecas

Reisjournaliste Goedele Verrecas laat je tweewekelijks meereizen naar de mooiste architectuur, interieurs en leuke to do’s in de wereld. On the Go-Go.

The Good Time Hotel

Tenzij je de voorbije maanden een digitale detox hebt gedaan, klikte je ongetwijfeld doorheen de nostalgisch pastelkleurige Instagramfeed van The Goodtime Hotel. Hét nieuwe Miami South Beach-hotel van muzikant en producer Pharell Williams, David Grutman en interieurdesigner Ken Fulk. Een luxe travelspot met een uitgesproken herinterpretatie van de art-decostijl uit het Miami van de jaren dertig, inclusief gracieuze rotanmeubels, tropische motieven, handgeschilderde murals en een uitgepuurde selectie kunst en foto’s. Eyecatcher in de lobby van het hotel is een innemende foto uit de Sois Belle-fotoreeks van de Brugse fotografe Annelie Vandendael. “Tappan Collective mijn agentschap in LA verkoopt mijn foto’s en Pharell Williams is een van zijn klanten. Hij heeft er mijn werk ontdekt en gekocht.”

http://www.thegoodtimehotel.comwww.annelievandendael.com

© GF

Experimentele kunst

Superblue, Miami’s nieuwe experimentele kunstlocatie opende in april dit jaar de deuren. Setting? Een leegstaand en ongebruikt industrieel pand van maar liefst 50.000 m² in het hart van de opkomende creatieve wijk Allapattah. In tegenstelling tot de typische kijkbeleving van het kunstmuseum omarmt Superblue je als bezoeker met meeslepende kunstervaringen en interactief werk van gerenommeerde artiesten wereldwijd.

www.superblue.com

Metropool

De dynamiek, groei en coolness van Miami maken de stad populairder dan ooit. Gerenommeerd journalist Horacio Silva toont in zijn knappe linnen hardcover koffietafelboek Miami Beach met meer dan 200 foto’s en illustraties hoe de stad beweegt en evolueert. Sit down and relax!

‘Miami Beach’, Uitgeverij Assouline, 300 blz., 85,99 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.