Modernistisch zeezicht

© Goedele Verrecas
Goedele Verrecas

Reisjournaliste Goedele Verrecas laat je tweewekelijks meereizen naar de mooiste architectuur, interieurs en leuke to do’s in de wereld. On the Go-Go.

Hotel de Milliano in Breskens brengt een ode aan het fenomenale modernisme uit de jaren zestig. Gelegen op een duintop tussen zee en polders duik je hier – net over de Nederlandse grens – de originele architectuur in van de gerenommeerde Zeeuwse architect Piet Götzen. Zonder franjes zette hij er een viersterrenhotel neer met filmische allures. Waar tijdloze elegantie en functionaliteit de bovenhand nemen. Het familiehotel werd initieel gebouwd in functie van een langer verblijf voor de Belgische en Nederlandse badgasten. Ze huurden er een appartement met zeezicht tijdens de zomer of verbleven er zelfs enkele maanden. Vandaag focust het hotel op kortetermijnverblijven en verrast het de moderne reizigers en klassieke avonturiers met ruime kamers en suites, ingericht met high end vintage meubilair en authentieke materialen. Verner Panton, Le Corbusier, Eames, Sputnik-lampen van Kaiser Leuchten… de grote namen hebben hier hun thuis. Subtiel gemixt in een interieur met zachte duintinten. Kamers kies je met zeezicht, landzicht of een luxueus doorzicht naar beide. Inclusief een dynamisch en fascinerend steekspel tussen de zee en voorbijvarende boten.

www.milliano.nl

Meer ontdekken?

– Op wandelafstand van het hotel vertrekt de Westerschelde Ferry naar Vlissingen. Een leuke retour te voet of met de fiets.

– Michelin bekroonde Escobar dit jaar met een Bib Gourmand. Een kleurrijke tapasbar aan het gezellige Spuiplein in het centrum van Breskens.

– Wandelen? De Verdronken Zwarte Polder of Waterdunen, een nieuw natuurgebied van 350 hectare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.