Mexicaanse dagdroom

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste en graag onderweg. Op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Met zicht op de oceaan

Casa Cal onderscheidt zich door zijn moderne design, natuurlijke omgeving en uitzicht op de Stille Oceaan. Ontworpen door de in Mexico-Stad gevestigde studio BAAQ, wordt de villa met twee verdiepingen gekenmerkt door contrasterende gevels, betonnen platen en traliewerk, verhoogde patio’s en dakconstructies bedekt met lagen gedroogde palmbladeren. Een strandhuis én toevluchtsoord voor maximaal tien gasten.

www.holavilla.mx/casacal

Eén met de natuur

Stijlvolle eenvoud ontmoet elegantie in Hotel Azucar genoemd naar het suikerriet dat wordt verbouwd in de Golfstaat Veracruz. Het resort is het lieve geesteskind van hotelier Carlos Couturier. Volgens de Mexicaanse traditie heeft elk van de 20 witgekalkte palapa’s een rieten dak en een eigen, intiem terras met uitzicht op de prachtige Golf van Mexico. Slechts één blik op het blauw van de lucht en de zee en je wordt moeiteloos overweldigd door de fusie met de natuur.

www.hotelazucar.com

Comfortabel klein

Je kunt de golven horen, maar wat je ziet zijn bomen, planten en de Sierra Mountains in de verte. Casa Tiny ligt in het slaperige Punta Altares 30 minuten langs de kust van het surfstadje Puerto Escondido en is een exclusief en minimalistisch Airbnb-vakantiehuis, ontworpen door Aranza de Ariño. Het bestaat uit een keuken, badkamer en open slaapkamer op de mezzanine en is gemaakt van beton en inheems hardhout. Grote houten lamellen geven uit op het terras dat aan de ene kant rond een zwembad slingert en aan de andere kant fungeert als verlengstuk van de keuken.

Airbnb – Casa Tiny

Junglegevoel

Papaya Playa ontwaart als resort langs de kustlijn van Yucatan, in het Mexicaanse Tulum. Omgeven door de jungle logeer je hier in charmante, ecologisch gebouwde cabañas met interieurs afgewerkt met natuurlijk hout, crèmekleurige stenen muren, bamboe raambekleding en opvallende kleuren.

www.papayaplayaproject.com

Aandacht voor ambacht

Logeren in Mexico-City? Overnacht in een van de zeven kamers van Octavia Casa, waar het Mexicaanse ambacht een podium krijgt met geblazen glazen bekers van Onora Casa, aardewerk van keramiekstudio Encrudo en het eigen zachte Octavia-beddengoed. Setting? La Condesa, een wijk waar de culturele, gastronomische en sociale scene snel bewegen.

www.octaviacasa.mx

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.