Magisch Milaan

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste en graag onderweg. Op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Kleurrijk

Room Mate Giulia heeft een onderscheidende visuele smaak en combineert de essentie van Milaan: het hotel is nieuw, fris, leuk en gastvrij. Het weerspiegelt de stad in zijn kleuren, materialen en geëxposeerde lokale kunst en fotografie. Een setting met een kleurrijke persoonlijkheid dankzij designer Patricia Urquiola. De 85 weergaloze designkamers schitteren in schoonheid, mét een vintage statement.

www.room-matehotels.com

Straf kunstwerk

Ontwerper Vincenzo De Cotiis opende hotel Straf vlak bij de iconische Duomo van Milaan. Het 19de-eeuwse palazzo werd omgetoverd tot een kunstwerk met tastbare materialen: kale cementmuren, geoxideerde koperen coatings en grote gebeeldhouwde schilderijen op slaapkamermuren. Elke kamer is uitgerust met uniek ontworpen stukken om de traditionele hotel interieursfeer te vermijden. Mille grazie !

www.straf.it

Groots palazzo

Senato Hotel is genesteld in een neoklassiek gebouw van vijf verdiepingen, vlak bij dé Via Montenapoleone. Architect Alessandro Bianchi gaf het interieur doordacht vorm met gestreepte marmeren vloeren, stijlvolle messing details en fluwelen meubels. En de grootste schat? Misschien wel het ondiepe zwembad op de centrale binnenplaats, die de architectuur en de grootsheid van het palazzo weerspiegelt.

www.senatohotelmilano.it

Verbluffend design

Een designappartement huren? Dat kan met Concoct Milano, een creatief concept waarbij aan zes jonge architecten gevraagd werd hun ideale appartement voor een kortverblijf in Milaan te ontwerpen. Ze kregen elk een vergelijkbare ruwe ruimte, een budget en een minimum aan vereisten. Het resultaat? Verbluffend mooi… possiamo partire ?

www.concoctmilano.com

Out of the box

The Yard Milano. Een wonderlijke locatie met een experimentele smaak en een uitnodiging om te reizen in een ándere wereld . In het hart van Milaan ontdek je hier een plaats voor dromers, met unieke kamers en een out of the box-beleving. Waar Madre Madonna weergalmt in elk van de bijzondere settings: The Doping Club, The Gipsy Restaurant, The Fat Gym Pizzeria of Mr Lee’s Secret Club?

www.theyardplaces.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.