Logeren in een charmant Spaans Landhuis uit 1880: Verborgen duurzame luxe op Ibiza

Verborgen tussen de vele olijfbomen ontdek je in het hart van Ibiza het kleinschalige luxehotel Cas Gasi, een Spaans landhuis uit 1880. © Cas Gasi
Goedele Verrecas

Niets kostbaarder dan the gift of time. Een gevoel om smoorverliefd op te worden en nooit meer los te laten. Geflankeerd tussen mediterrane olijfbomen laat Cas Gasi je in het hart van Ibiza helemaal wegzakken in een lange luxueuze siësta, op het ritme van het eiland.

Het is goed om te weten dat er nog steeds een Ibiza bestaat van verborgen mediterrane schoonheid. Waar verlaten azuurblauwe baaien en het roemruchte hippieverleden de vele toeristen achter zich kunnen laten. Cas Gasi is een kleinschalig luxehotel, een familiehuis, maar bovenal het verhaal van een ultieme vakantieplek én een duurzame bioboerderij in het hart van het eiland, waar de dagen vertragen en je vergeet welke dag van de week het is.

Hoewel het eiland maar vijftig kilometer lang en twintig kilometer breed is, kent de weg naar Cas Gasi veel offroad kronkelbanen. De hemel kleurt -samen met het geluid van de krekels- de avond tegemoet wanneer we het centrum van het eiland opzoeken richting het landelijke Sant Mateu. Verborgen tussen de vele olijfbomen schuilt Cas Gasi, een Spaans landhuis uit 1880 op vier hectare grond, dat de naam draagt van de familie die het jaren in haar bezit had. Sinds 1989 hebben de huidige eigenaren Margaret von Korff en haar man Luis Trigueros Juan het pand overgenomen en met een langzame renovatie omgebouwd tot een kleine thuis met 18 kamers weg van huis, voor reizigers die op zoek zijn naar privacy en rust. Een plek waar de creatieve geest van het eiland haar antwoorden kent.

© Goedele Verrecas

Duurzaam eco-toerisme

Cas Gasi biedt een onvoorwaardelijk comfort en zet vanaf het begin in op duurzaam eco-toerisme, biologische voeding en een holistisch welzijn. Iets waar gasten als Jade Jagger, Kate Moss en Richard Gere graag in stilte naar hier voor afreizen. Sinaasappels bloeien in de boomgaard, biologische groenten worden gekweekt in de tuinen op het domein, lokale Monastrell-druiven worden geoogst voor huiswijn en de 350 Arbequina olijfbomen op het terrein produceren een uitstekende, biologische koudgeperste olijfolie. Wat maakt dat we eindeloos verrast worden met pure, lokale gerechten in het Cas Gasi restaurant.

Cas Gasi zet in op biologische voeding en laat je genieten van pure, lokale gerechten

Doorheen het hoofdgebouw vind je overal boeken, een eclectische verzameling kunst, zachte banken met rijkelijke bloemmotieven en zijn er grote open haarden. De kamers variëren van zonnige tweepersoonskamers met balkon tot een grote suite met hoge Marokkaanse deuren en een eigen bibliotheek. We vertragen onze reis met een dagelijkse sessie ochtendyoga op het buitendek in de tuin en zwemmen er met zicht op eindeloze olijfvelden. Extra luxe ervaren kan in de aparte wellnessruimte met massages en spa-behandelingen.

Natalie Rich en Jorge Fernandez ruilden het Parijse leven voor de rustige levensstijl van Ibiza, waar ze Galeria Tambien in Santa Gertrudis runnen. Op tien minuten van Cas Gasi ontdek je hier het mooiste mid century-design.
Natalie Rich en Jorge Fernandez ruilden het Parijse leven voor de rustige levensstijl van Ibiza, waar ze Galeria Tambien in Santa Gertrudis runnen. Op tien minuten van Cas Gasi ontdek je hier het mooiste mid century-design. © Goedele Verrecas

Fenomenale sunsets

Helemaal uitgerust trekken we eropuit naar Cala Comte in het Westen van Ibiza waar de zon ondergaat, de sunsets fenomenaal zijn en er applaus weerklinkt als het laatste stukje van de oranje bol aan de horizon verdwijnt. Het mythische Sunset Ashram restaurant lokt er heel wat locals én toeristen, maar 100 meter verder naar links ontdek je via een kleine trap richting Cala Escondida gekend bij de locals als Es Racó d’en Xic een klein strandje van amper 20 meter breed en een basic gelijknamige strandbar. Hier vergeet je te denken aan morgen en omhels je de dag voor wat ze is. Een gevoel dat je hongerig maakt naar meer en eenvoudig te vinden is op Ibiza. Vanuit de haven van Sant Antoni de Portmany varen we met een catamaran langs de kustlijn een volgende sunset tegemoet. Met goeie compagnie op de boot én in het water, want helemaal onverwacht zwemmen overal rond de catamaran dolfijnen met ons mee. Wat al eens vaker durft te gebeuren in het najaar, wanneer de dolfijnen dichter bij de kust zitten. Een legendarische afsluiter van onze trip.


Praktisch

– Rechtstreekse vluchten met TUIfly naar Ibiza vanaf 49,99 euro, wij reisden vanaf Oostende luchthaven.

– Culinaire tips in de buurt: Can Mimosa, La Granja, La Paloma en Can Guimo.

– Zonsondergang spotten? Check Es Vedra, La Torre Ibiza en Sunset Ashram.

– Wij logeerden in Cas Gasi.

www.casgasi.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.