Lissabon languit onderuit

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste en graag onderweg. Op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Zen in de patiotuin

Hotel Valverde doet zijn exclusieve adres aan de Avenida da Liverdade in Lissabon alle eer aan met een tijdloze weelderige renovatie van José Pedro Vieira en Diego Rosa Lã. Een mix van antiek en meubels uit het midden van de vorige eeuw siert het vakkundig ingerichte interieur. Buiten is er een mooie met bomen omzoomde patiotuin om te ontspannen, terwijl de drukte van de stad voortgaat. Een bioscoopruimte, met de eigenzinnige naam The Reading Lounge, is een van de faciliteiten waarmee de openbare ruimtes van het hotel zich onderscheiden.

www.valverdehotel.com

Mooi ingeblikt

Logeren in het hart van Lissabon? Dan zal je The Lisboans geweldig vinden, een voormalige conservenfabriek die gerenoveerd werd tot 15 prachtige appartementen. Voor individuele reizigers of kleine groepen van zes personen. Een geweldige plek waar traditionele Portugese curiositeiten liefdevol versmelten met moderne esthetiek en hedendaags comfort. Er is zelfs een penthouse te huur voor wie het iets meer mag zijn.

www.thelisboans.com

Langzaam leven

Op zoek naar privacy en rust in Lissabon? Check dan zeker eens Casa C’Alma, een boetiekpension in Praça das Flores met slechts vijf slaapkamers. Het Scandinavisch geïnspireerde ontwerp is minimalistisch en de betaalbare prijs is een extra pluspunt. De naam is een weerspiegeling van wat de eigenaars hun gasten willen bieden: een langzaam en bewust leven.

www.quietude.pt

De zeven heuvels

Santa Clara 1728 is een chic hotel met zes slaapkamers, ontworpen door de veelgeprezen architect Manuel Aires Mateus. Het verschuilt zich in een 18de-eeuws gebouw boven op een van de zeven heuvels van Lissabon, met uitzicht over het Pantheon en de rivier de Tagus. De royale ramen in de slaapkamers zijn speciaal ontworpen om de unieke schittering van het natuurlijke licht van Lissabon te omlijsten.

www.silentliving.pt

Helemaal in harmonie

Verride Palácio Santa Catarina is een prachtig oud paleis in de bloeiende wijk Chiado. Een hotel met standing, waar architect Teresa Nunes da Ponte modern design introduceert in harmonie met de weelde uit 1750. De vele originele architectonische details bespelen het oog en de luxueuze overnachtingen. Met 18 kamers is het een klein hotel waar individuele service vooropstaat én verkoeling gevonden kan worden in het kleine rooftopzwembad.

www.verridesc.pt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.