Leven, werk en passies van Wies Vanden Berghe

Bert Vanden Berghe

In het dagelijkse leven is Wies Vanden Berghe marketingmanager maar ook daarbuiten zit hij allesbehalve stil. De ondernemende papa van twee zit zelden om een project of stunt verlegen, zoals zijn eigen authentieke Mustang die hij op stal heeft staan.

“Ik wil alles eens geprobeerd hebben in mijn leven. Het klinkt cliché, maar ik hecht veel meer belang en waarde aan ervaringen dan aan materiële zaken. Ik heb eigenlijk niet veel nodig, maar ik ben wel een perfectionist. Ik heb graag dat het in orde is. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik regelmatig stoom moet afblazen.” (lacht)

“De mustang is mijn droomauto.”© Foto Kurt

“Een eigen Ford Mustang in de garage is altijd al een kinderdroom geweest. Ik was meteen verliefd toen ik op dit authentieke exemplaar uit 1966 botste, in perfecte staat dan nog. Dit is voor mij echt een auto met een ziel. Daarom verhuur ik hem sinds kort ook als ceremoniewagen onder de naam Moving Moments. Ik heb na weken zoeken de originele eigenaar uit Californië kunnen opsporen. Hij was zo gecharmeerd dat de auto een nieuwe bestemming kreeg, dat hij alle prijzen opstuurde die hij ooit had gewonnen met de auto. Mijn grote droom? Meerdere klassieke oldtimers beheren en verhuren.”

Leven, werk en passies van Wies Vanden Berghe
© Foto Kurt

“Ondernemen zit me in het bloed. Of het nu met de buren meewerken is aan de stoet van Zotte Maandag of samen met wat vrienden een weekend of afterworkevent op poten zetten… Ik ben er wel altijd graag bij, ja.”

“Ik hou ervan om mezelf altijd weer uit te dagen en zo mijn grenzen te verleggen. Van een duatlon tot de Dodentocht uitstappen, ik heb niet veel nodig om ja te zeggen. En opgeven staat niet in mijn woordenboek, eenmaal ik me in iets heb vastgebeten… Vorig jaar liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Wat extra speciaal was, was dat ik samen met mijn broer over de finish kwam. Misschien loop ik er volgend jaar nog wel eentje.”

“Dit zijn alle trofeeën die de Mustang won in de VS.”© Foto Kurt

“Ik was best mollig als kind. Als tiener ben ik helemaal aan het sporten geslagen en ik ben er nooit meer mee gestopt. Ik heb jarenlang gevoetbald, maar op vandaag focus ik me meer op lopen en fietsen. Sinds een paar jaar ben ik bestuurslid en running coach van Forza8740, een groep sportievelingen die anderen aansporen om te bewegen. Zo gaan we elke woensdag lopen met een groep van zo’n 15 mensen, tegen een gezapig tempo. Met Forza8740 slaan we dit eindejaar voor de derde keer de handen in elkaar met andere lokale verenigingen voor Pittem for Life. Voor het goede doel organiseren we dan samen een loopwedstrijd, een optreden in de kerk en een kerstmarkt.”

“Ik bewaar mijn loopnummers als souvenirs.”© Foto Kurt

“Een verschil kunnen maken met iets wat je graag doet, dat is het fijnste gevoel dat er bestaat. Voor Kom op tegen Kanker hebben we in het begin 100 km gelopen en 1.000 km gefietst met vier mensen. Niet veel later fietsten we met vier maar liefst 3.000 km, goed voor 15.000 euro. Het gevoel dat je krijgt, eenmaal je die finish over gaat, dat valt met geen woorden te beschrijven. Het klinkt misschien klef, maar ik wil dat mijn kinderen altijd trots op mij kunnen zijn.”

“Een goeie whisky sla ik nooit af.”© Foto Kurt

“Stilzitten, dat is niets voor mij. Een avond voor de televisie, daar pas ik voor. Tenzij het op de rollen is, op mijn koersfiets. Maar op reis gaan met mijn familie, op stap gaan met mijn broers of gewoon gezellig thuis een barbecuetje met vrienden, dat sla ik nooit af.”

“Op mijn fiets maak ik mijn hoofd leeg.”© Foto Kurt

Wie is Wies Vanden Berghe?

Wies Vanden Berghe (31) uit Pittem is getrouwd met Hansie Wyffels en vader van Charlotte (2) en Louis (3 maanden).

Hij volgde de opleiding marketing en eventmanagement in Kortrijk. Daarna ging hij aan de slag als eventmanager bij Barco en later werd hij marketing- en communicatiemanager bij Konvert Interim. Sinds begin dit jaar oefent hij die functie uit bij Koramic Real Estate in Kortrijk.

Zijn vrije tijd gaat naar zijn gezin, lopen en fietsen.

Leven, werk en passies van Wies Vanden Berghe
© Foto Kurt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.