Kunst kijken

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Ze is graag onderweg, op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Sensationele silo’s

The Silo. Het meest spraakmakende hotel van Kaapstad ligt in het hart van het V&A Waterfront-district. Setting? Een historisch gerenoveerde graansilo van 1924: zes hotelverdiepingen hoog met op de benedenverdieping het Zeitz Museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst (MOCAA). Bij de renovatie zijn veel van de originele kenmerken behouden, waaronder 42 cilindrische opslagsilo’s die intern zijn uitgehouwen om een fenomenaal atrium te vormen voor het museum.

Reserveren op Booking.com

Franse grandeur

Arles. Het hart van de bruisende Unesco-hoofdstad van de Camargue. Waar je met grandeur logeert in Le Collatéral. Een gebouw met wellustige verhalen als voormalige kerk, tabaksmagazijn, cabaret en meubelwinkel. Vandaag is het een exclusieve B&B en kunstgalerie van 800 m². Met creatieve workshops, kunstenaarsresidenties en wisselende kunstexpo’s is dit een verblijf waar verrassende ontmoetingen en extra verbeeldingskracht ontstaan. Extra troef is het unieke dakterras.

www.lecollateral.com

Innovatief

Net ten noorden van Tel Aviv ligt aan de rand van de berg Karmel het kleine stadje Zichron Ya’akov. Hier ontwaar je The Elma Arts Complex, een internationaal kunstcomplex mét een eigen concertzaal. Het hoofdgebouw werd in 1968 gebouwd als het Mitvachim Sanatorium en kreeg wereldwijde erkenning voor zijn innovatieve ontwerp, waardoor architect Yaacov Rechter in 1973 de prestigieuze Israel Award for Architecture ontving.

www.elma-hotel.com

Warhol en co

Slapen tussen Andy Warhol, Salvador Dalí en Fernando Botero. Het Dolder Grand Hotel in Zürich herbergt een indrukwekkende privécollectie museumwaardige kunst. Boven de receptiebalie verrast de elf meter lange Big Retrospective Painting van Warhol. In de wandelgangen, de foyers en de tuin ontdek je maar liefst meer dan honderd werken. Hier hou je de ogen wijd open voor kunst van onder meer Niki de Saint Phalle, Keith Haring, Henry Moore, Zaha Hadid en Joan Miró.

www.thedoldergrand.com

Duurzaam Deens

Villa Copenhagen: een van Europa’s lang verwachte hotelopeningen in 2020. Gebouwd in 1912 als het Deense post- en telegraafkantoor van de stad, vandaag een luxueus en duurzaam hotel met Earth Suite uitkijkend over de Tivolituinen en de cocktailbars van de wijk Vesterbro. Villa Copenhagen bezit de grootste particuliere kunstcollectie van de stad, met Sune Nordgren als kunstcurator. Hier ontdek je hedendaagse kunst van lokaal talent en internationale kunstenaars als Jaume Plensa, Per Kirkeby en Ian McKeever.

www.villacopenhagen.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.