Goddelijk overnachten

Goedele Verrecas

Reisjournaliste Goedele Verrecas laat je tweewekelijks meereizen naar de mooiste architectuur, interieurs en leuke to do’s in de wereld. On the Go-Go.

Majestueus Amalfi

De Amalfikust in Italië is synoniem voor steile kliffen, kleurrijke dorpjes en een adembenemende Italiaanse sfeer. Tussen Amalfi en Positano prijkt op een hoge klif en met majestueuze schoonheid het Monastero Santa Rosa Hotel & Spa, een zorgvuldig gerestaureerd 17de-eeuws Dominicaans klooster. Een luxe accommodatie met uitzicht op de Golf van Salerno en de omliggende kustlijn. Twintig kamers, terrastuinen en een spectaculair zwembad dat over de zee lijkt te drijven laten je hier de absolute afzondering beleven zonder je geïsoleerd te voelen. Het inhouse restaurant Il Refettorio met Michelinster serveert lokale Campanische specialiteiten zoals de sfogliatelle – zoete, schelpvormige, gevulde gebakjes – volgens het originele recept van de toenmalige nonnen.

www.monasterosantarosa.com

Spaanse fijnproeverij

De 12de-eeuwse Spaanse Abadía Santa Maria de Retuerta is een van de slechts twee benedictijnse abdijen die de Napoleontische invasie hebben overleefd. Op twee uur rijden van Madrid en omgeven door 500 hectare wijngaarden in de Duerovallei, is de prachtige abdij nu een intiem hotel met 30 kamers en suites én een paradijs voor culinaire fijnproevers.

www.abadia-retuerta.com

Duurzaam design

De koninklijke abdij van Fontevraud laat je onthaasten met historische grandeur. Het designhotel telt 54 kamers en vertelt als Unesco-werelderfgoed de evolutie van een gerenommeerde kloostergemeenschap sinds 1101 tot Napoleon het klooster in 1804 veranderde in een van de meest beruchte gevangenissen van Frankrijk. Sinds 2013 logeer je er in stijl en in lokaal en handgemaakt meubilair. Zelfs de honingzeep in de badkamers is vervaardigd in het dorp Fontevraud.

http://www.fontevraud.fr

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.