Fit-date (19): Controle met een K

Delphine Steelandt

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Booty, trunck, juicy double… De lijst met synoniemen voor ons achterwerk lijkt wel eindeloos. Het esthetische belang van een welgevormd zitvlak is het laatste decennium enorm toegenomen. Daar zitten de J-Lo’s, Jen Selters en Kardashians van deze wereld voor iets tussen.

In alle vormen

Zonder in detail te gaan, kunnen we zeggen dat drie spieren verantwoordelijk zijn voor de vorm van onze poep: de gluteus minimus, medius en maximus (die met alle aandacht gaat lopen). Allen hebben ze specifieke en essentiële functies die bijdragen aan onze beweeglijkheid. Maar een strakke ronde poep is meer dan alleen spier. Je huid en levensstijl bepalen mee wat je kont uitstraalt. Met een gezonde voeding, veel water drinken en een goede nachtrust kom je al een heel eind ver. Zet de juiste spieren nog aan het werk en je kont is zo in shape.

Work-out van de week

Bij de volgende oefeningen werken we aan onze poep.

Oefening 1

Kom op je rug liggen met je tenen in de grond en hielen op. Duw je heupen hoog en span je bilspieren aan. Kom rustig terug met je heupen naar beneden. Herhaal deze oefening gedurende 1 minuut.

Oefening 2

Sta rechtop met je rug recht en je borst omhoog. Zet je voeten tegen elkaar en zak door je benen. Zet een grote stap opzij met je rechtervoet en kom terug naar de beginpositie. Herhaal gedurende 1 minuut en wissel van been.

Oefening 3

Kom op je handen en je knieën op de grond. Zet je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen. Hef in een rechte hoek je rechterbeen omhoog en terug naar beneden. Doe deze oefening gedurende 1 minuut en wissel dan van been.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.