Oostendenaar Jürgen Nobels werd in 2015 verkozen tot de beste Belgische bartender. Tijdens de internationale finale van de Bartender of the Year-wedstrijd toonde hij zich de snelste barman ter wereld. Tegenwoordig mixt hij zijn drankjes in Gent aan de idyllische Graslei, maar voor zijn favoriete restaurants keert hij met plezier terug naar ‘zijn’ West-Vlaanderen.
Geen bullshit
“Willem Hiele en zijn vrouw Shannah Zeebroek runnen hun restaurant in het ouderlijke huis van Willem in Koksijde. Hij kookt met respect voor het product, dat vaak uit zijn eigen tuin komt, en neemt geen blad voor de mond. Dat merk je ook aan zijn kookstijl. Geen bullshit, gewoon verdomd lekker. Telkens ik er kom, krijg ik kippenvel: van de hartelijke begroeting van Shannah tot het digestief, dat we vaak samen met Willem nuttigen.”
Waar het begon
“Mijn carrière als barman en barista is begonnen in Histoires d’O in Oostende. Ze hebben een fantastische selectie gin, lekkere biertjes, leuke hapjes én op hun terras de mooiste zonsondergang van de kust. Zelf heb ik de zon daar honderden keren onder zien gaan en nooit verveelde het. De perfecte plaats voor een hapje en een drankje. Ze organiseren ook vaak thema-avonden met sushi of burgers. Probeer zeker ook de garnaalkroketten!”
Lekkers uit de zee
“Aangezien ik zelf geboren en getogen ben aan de kust, in Oostende, heb ik een grote voorliefde voor alles wat uit de zee komt. In de Oesterput in Blankenberge ben je op de beste plaats voor een plateau fruits de mer, oesters en kreeft. Als ik in Blankenberge kom, dan is dit een van mijn favoriete plekjes om lekker te gaan eten met vrienden. Je krijgt er altijd een hartelijke ontvangst en fantastisch lekker eten voorgeschoteld.”
Belgisch én Japans
“De combinatie van de klassieke Belgische keuken met de Japanse in Hobo’s in Waregem is uniek. Eigenaar Miyoshi Hobo heeft dan ook Japanse roots. De gyoza’s, tempura’s en kip yakitori’s zijn om van te smullen, net als de sushi en sashimi, altijd kraakvers en mooi verzorgd. Mijn favorieten op de Belgische kaart zijn de Rubia Gallega op de Josper bereid en de overheerlijke stoofkarbonaden. Bovendien hebben ze ook een wijnkaart om u tegen te zeggen.”
www.hobos.be p>
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier