Medewerker KW6 oktober 2017, 04:00Bijgewerkt op: 30 juni 2022, 16:02
Oud-wielerjournalist en gewezen hoofdredacteur van ‘Het Nieuwsblad’ Rik Vanwalleghem was tien jaar lang directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen, maar gaf eind september vorig jaar de fakkel door. Nu houdt de Bruggeling zich vooral bezig met schrijfwerk. Zo verschijnt er in november een boek van zijn hand over voormalig UCI-voorzitter wijlen Hein Verbruggen.
Olijk oranje
“Eetcafé Orange in Moorsele is een zot café-restaurant met een al even zotte baas. Vooral de inrichting is prettig gestoord, want alles is er oranje: van de muren tot de asbakken. Op het menu staan originele gerechten. De vrouw in de keuken tovert verrassende variaties op Vlaamse klassiekers – zoals vogelnestjes – op het bord. Het is trouwens ook het stamcafé van De Behaarde Borsten, een gezellig zootje ongeregeld.”
“In de Predikherenstraat in Brugge zijn jonge mensen begonnen met een bagelsalon, een heel creatief concept. Net zoals je pizza’s hebt met verschillende toppings, kan je in Sanseveria de meest uiteenlopende bagels eten. Iedere dag presenteren ze zelfs twee bagels van de dag. Het is niet evident om in Brugge met zo’n creatief concept te slagen. Daarom steun ik graag zulke initiatieven. Brugge heeft daar ook nood aan.”
“Patisserie Academie in Brugge, tegenover de stadsschouwburg, is de zaak van Tom Van Loock, die vijf jaar als patissier werkte in De Karmeliet. In de zaak vind je natuurlijk de beste broodjes, koffiekoeken en patisserie van Brugge, maar je kan er ook binnen zitten en kleine gerechtjes eten. En die zijn echt lekker. Ze hebben ook een gezellig terrasje dat gericht is naar het zuiden, waar het in de zomer altijd gezellig vertoeven is.”
“Net zoals bij eetcafé Orange, vind ik de inrichting van De Bottelier in Brugge heel leuk. Alles heeft er te maken met tijd, dus je vindt er veel wekkers en horloges. Het gaat er ook heel no-nonsense aan toe. Zo hebben ze op de wijnkaart slechts drie witte en drie rode wijnen staan, die allen 20 euro per fles kosten. Ze serveren er grootmoeders keuken à la flamande. Je ziet tenminste nog welke ingrediënten ze gebruiken.”