Medewerker KW18 augustus 2017, 04:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:11
Sinds hij voor het Vier-programma ‘Perfect’ de uitdaging aanging om de 20km van Brussel te lopen, heeft SP.A-voorzitter en Oostendenaar John Crombez misschien wat minder getafeld dan voordien, maar eens gezellig uit gaan eten doet hij nog altijd met veel plezier. Dat hij zijn favoriete adresjes in zijn thuisstad Oostende verkiest, hoeft niet te verwonderen.
Verrassen met smaak
Willem Hiele – zijn gastentafel in Oostduinkerke, maar ook zijn koken op locatie al meegemaakt – is een Oostendenaar met een gave. Een echte aanrader. Knap zijn de echtheid van de manier waarop hij spreekt over de kwaliteit van voeding en het feit dat hij zelf veel ingrediënten kweekt en gaat voor het zuivere. Maar hij slaagt er ook in om te verrassen met smaken. Het is een belevenis als hij kookt.”
“Als ze me in Oostende zelf naar een adresje vragen, dan raad ik Bistro Mathilda aan. Tussen stadhuis en casino. Hun steak tartaar is terecht al erg bekend, maar ik heb het ook echt voor hun visbereidingen. Die zijn van heel goeie kwaliteit. Het is ook een goeie plek om te zitten, wat ook belangrijk is. Als je langs het stadhuis en de Mercator Oostende binnenrijdt, dan kan je niet anders dan daar passeren. Letterlijk.”
“Frituur Kenny in Mariakerke is mijn volgende tip, maar sinds ik loop, ga ik er minder. De porties zijn fenomenaal. De eerste keer dat ik er ging, dacht ik dat ik verkeerd besteld had. Een enorme hoeveelheid frieten. Maar dat is daar normaal. En de frieten zijn bovendien lekker. We krijgen ze nooit op en ik veronderstel dat dit bij andere mensen net zo is. Het is ook de ideale tussenstop als KVO speelt.”
Sterstraat 2, Mariakerke p>
Thaïs op de Zeedijk
“Als er geen tijd is om iets klaar te maken en ik heb honger en trek in heel lekkere dingen, dan ga ik heel graag iets halen bij St-Malo, aan de Albert I-promenade in Oostende. Je vindt er heerlijke Thaise gerechten, en het is bovendien een plek waar het altijd de moeite is om te gaan eten. Kortom, een goeie locatie en goeie gerechten.”