Medewerker KW19 mei 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:11
Het is ondertussen alweer zeven jaar geleden dat Cilou Annys (26) het kroontje van Miss België op haar bevallige kruin mocht zetten. Sindsdien zat ze niet stil. Op 3 mei mocht ze de eerste verjaardag vieren van haar dochtertje Liya en tussen het modellenwerk door opende ze eind januari een babywinkel in Brugge, de stad waarin en waarrond ze ook het liefst vertoeft om lekker te gaan eten.
Plakken in De Refter
“Bij de zoon van Geert Van Hecke in De Refter in Brugge kan het niet anders dan lekker zijn. Het is daar altijd gezellig zitten en er is ook een leuk terras in de zomer. Aan de vernieuwde bar kan je ook ‘s avonds een lekker digestief consumeren zonder aan tafel te moeten gaan. Ik ben er toch al een aantal avondjes blijven plakken. En De Refter is ook nog eens verbonden met het nieuwe restaurant van Van Hecke, Zetjoe.”
“Brasserie Dampierre, gelegen aan de Maalse Steenweg, de invalsweg van Maldegem naar Brugge, ligt niet ver van mijn babyspeciaalzaak. Dus als ik ‘s middags snel en lekker wil lunchen, dan is dat mijn vaste stekje. Het restaurant is niet al te groot, maar dat vind ik net een pluspunt. Je hebt er altijd een zeer persoonlijk contact met de gastvrouw. Met andere woorden: er heerst een huiselijke, maar professionele sfeer.”
“In het allerkleinste straatje – het voelt zelfs wat aan als een ‘geheim’ straatje – vind je Cookies, het gezelligste restaurantje in hartje Brugge. Meestal vinden enkel de locals het. Het concept is gebaseerd op tapas, met invloeden van overal. De gemoedelijke sfeer maakt dat het altijd leuk is om er met vrienden af te spreken. De tijd vliegt er voorbij dankzij de perfecte cocktail van sfeer, lekker eten en drinken en goed gezelschap.”
“Chef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge heb ik leren kennen in de fitness waar ik ga. Ervoor had ik wel al eens van het restaurant gehoord, maar jammer dat ik er niet eerder ging. Want ze serveren er de beste visgerechten uit de streek! Ook in het buitenland is zijn naam niet onbekend. Culinair is De Jonkman met zijn twee Michelinsterren van een hoger niveau, maar nu en dan mag je jezelf wel eens verwennen.” (knipoogt)