Medewerker KW30 juni 2017, 05:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 15:11
Bruggeling Bert Bernolet is de drijvende kracht achter Solar Zonder Grenzen, een organisatie die Togolese dorpen van zonnekiosken en lampen voorziet. JCI West-Vlaanderen riep hem vorig jaar uit tot beste jonge ondernemer. Zijn favoriete restaurants liggen allemaal in Brugge. Een staaltje van de kookkunsten van enkelen van hen kun je ontdekken in de skybar van Solar Zonder Grenzen op Cactus Festival.
Belgisch en Thais
“Met Solar Zonder Grenzen zitten we in het Business Center Katelijnepoort in Brugge. Vlakbij, aan de Katelijnestraat, vind je Het Visioen. Ik ga daar zeer graag eten, onder meer als ik op stap ben met vrijwilligers en klanten. Ze serveren een lekkere en eerlijke keuken, een mooie combinatie van Belgisch en Thais, altijd met heel verse producten en mooi afgewerkt. Ook de drank is er heel lekker. Hun specialiteit is een speciale gin.”
“Op Cactusfestival staan we met een skybar van Solar Zonder Grenzen. Een van de restaurants die sponsoren met hapjes is Tom’s Diner in West-Gistelhof in Brugge. Zo heb ik de chef-kok leren kennen, maar ondertussen ben ik er ook een paar keer gaan eten. Ik was serieus onder de indruk van het heerlijke eten, maar ook van de mooie inrichting van het restaurant. Je vindt er veel klasse, maar wel voor een betaalbare prijs.”
“Ik hou van het concept van ‘t Bagientje aan de Oostmeers vlak bij het station van Brugge. De ouderwetse Vlaamse keuken, zoals bij grootmoeder thuis, maar chiquer afgewerkt. De gerechten zijn met heel veel zorg en oog voor detail bereid en worden geserveerd in een mooi servies. Als ik Afrikanen op bezoek heb, neem ik hen graag mee naar ‘t Bagientje om hen te laten kennismaken met de Vlaamse eetcultuur.”
“Tafelen hoeft niet altijd uitgebreid te zijn voor mij. Voor een iets snellere snack spring ik graag binnen in L’Estaminet, bij het Astridpark in Brugge. Je vindt er alles van gewone snacks, maar ook enkele speciale gerechtjes, zoals de vegetarische lasagne met geitenkaas, allemaal met veel smaak klaargemaakt. De naam zal wellicht ook een belletje doen rinkelen bij lezers van Aspe, als de stamkroeg van Van In.”