Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Langemark-Poelkapelle

N-VA-Kamerlid en ex-staatssecretaris Theo Francken veroorzaakt ophef bij Fedasil. Francken klaagt aan dat Fedasil bokshandschoenen koopt voor het asielcentrum in Poelkapelle en plaatste daarbij een foto van de offerteaanvraag, maar maakte de contactgegevens van de betrokken Fedasil-werknemer daarbij niet onzichtbaar. "De persoon in kwestie krijgt nu dreigtelefoons", zegt directrice communicatie Mieke Candaele. "Dat krijg je als je ondoordacht zaken op sociale media plaatst."

Lieven Vanbelleghem heeft zijn eerste jaar als burgemeester van Langemark-Poelkapelle achter de rug. "Na de gemeenteraadsverkiezingen kwam ik in een rollercoaster terecht. Het is pas sinds enkele weken dat de balans wat terugkeert in mijn leven. Burgemeester zijn, vergt wel wat, maar ik doe het enorm graag", zegt Lieven Vanbelleghem (CD&V) openhartig.

In de aula van Uitvaartcentrum Cornelis in Diksmuide werd maandagmorgen afscheid genomen van Johan Vannoote (66), ex-politie-inspecteur en gemeenteraadslid van Langemark-Poelkapelle. Op het einde dankte Johan via een zelf opgenomen videoboodschap iedereen die hem na aan het hart lag, gevolgd door een warm applaus.