Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Langemark-Poelkapelle

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Het Langemarkse wekelijkse marktgebeuren op woensdag trekt al 30 jaar - als een rode draad - door het Bakelandtdorp. Danny Priem was en is ook op vandaag nog de initiatiefnemer en bezieler. "Wij zouden dit vieren op woensdagvoormiddag 8 april, maar het coronavirus gaf hier, zoals aan zovele andere zaken, de doodsteek" zucht marktverantwoordelijke Danny priem.

Tope 8920 steunt het voorstel om de kinderopvang samen met de Vrije Basisschool Poelkapelle te realiseren. "Het zou niet verantwoord zijn het dossier drie maanden te laten stilliggen omwille van corona", zegt Laurent Hoornaert namens Tope8920.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Davidsfonds Langemark ging normaal een burenfeest organiseren samen met het opvangcentrum voor asielzoekers van Fedasil. Door de coronacrisis gaat het feest in Den Tap natuurlijk niet door, maar voorzitter Peter Peene stelt wel een alternatief burenfeest voor.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.