Karel Deschildre, zoon van de bekende Oostendse slager Willy Deschildre, opent nog voor de zomer een Streekproductencentrum in de Vismijn van Oostende.
Het allereerste Streekproductencentrum van Vlaanderen opent nog voor de zomer de deuren in de Vismijn. Het idee komt van Karel en Willy Deschildre. “De bal ging aan het rollen toen mijn vader te zien was in het programma Dagelijkse Kost met Jeroen Meus. Vanuit heel Vlaanderen kregen we toen vragen naar onze streekproducten boerenhesp, hoofdvlees en bloedworst. Zo zijn we op het idee gekomen om met een Streekproductencentrum te starten, waar je lekkers uit heel Vlaanderen zult kunnen kopen”, vertelt hij
Aanvankelijk start Karel met een gewone winkel mét atelier, waar de eigen streekproducten zullen gemaakt worden. Het is de bedoeling dat er op termijn ook een webwinkel aan gekoppeld wordt. “We hebben voor ons gamma vooral gekozen voor ambachtelijke producenten. In onze winkel zal je een honderdtal verschillende voedings- en drankwaren uit heel Vlaanderen kunnen vinden. Denk maar aan jenever, vis, streekbieren, elexir, zeebeschuiten, sneeuwbollen … Klanten zullen bij ons ook terecht kunnen voor geschenkmanden.”
“Terug naar de basis”
Met het Streekproductencentrum mikken Karel en Willy Deschildre op de tendens bij consumenten om steeds meer voor authenticiteit en kwaliteit te kiezen. “We gaan met onze streekproducten terug naar de basis. Bij ons proef je nog de smaak van een welbepaalde regio. Het zijn eerlijke producten, die op ambachtelijke wijze geproduceerd worden. We gaan voor kwaliteit, wat niet noodzakelijk betekent dat we duurder zijn. Integendeel, onze producten komen uit Vlaanderen, waardoor we alleen al op het vlak van transportkosten heel wat uitsparen.”
Karel wil in zijn winkel ook workshops en proeverijen organiseren. Hij voorziet om in juni de deuren te openen. “Het is voor de opening wachten op de rijping van onze hespen. Die hebben vier maand nodig om te rijpen. Van zodra de hespen klaar zijn, gaat het Streekproductencentrum open”, besluit hij.
(HH)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier