Ook Koksijde denkt terug aan de overleden ‘Mister Night Of The Proms’ John Miles

John Miles (links), samen met Bernadette Camerlynck (West-Vlaamse echtgenote van Jan Vereecke, haar mama woont in Koksijde), Alexandra Arrieche (dirigente Night Of The Proms) en Jan Vereecke van het Antwerpse Sportpaleis. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Ook in Koksijde treurt men om het toch wel plots heengaan van ‘Mister Night of The Proms’ John Miles, die op 12 december 2018 daar in het gemeentehuis een eerste keer aanwezig was voor een persmoment ter gelegenheid van de eerste ‘Night Of The Proms’ op 1 augustus 2019 in Koksijde. John Miles voelde zich al vlug thuis in deze badstad.

Op zondag 5 december overleed John Miles op 72-jarige leeftijd in zijn woonplaats Newcastle (Engeland), omringd door zijn familie na een korte ernstige ziekte. In 1976 scoorde John een wereldhit met ‘Music’. Dit nummer groeide uit tot de hymne van ‘Night of the Proms’, waar John al tijdens de eerste editie in 1985 te gast was. Sinds het begin van de concertreeks in Antwerpen maakt John integraal deel uit van de tour, met uitzondering van de twee jaar waarin hij Tina Turner begeleidde als musical director en leadgitartist.

John Miles en Alexandra Arrieche.
John Miles en Alexandra Arrieche. © PADI

John Miles is een muzikale uitdaging nooit uit de weg gegaan, en dat heeft voor onvergetelijke muzikale momenten gezorgd, waaronder zijn duetten met Andrea Bocelli (1995), Michael McDonald (2002), Sharon den Adel (2009), Anastacia (2012), Zucchero (1999), Emily Bear (2017), Lara Fabian (2007), Milow (2018) en Ronan Keating (2016).

John Miles, Alexandra Arrieche, Jan Vereecke en burgemeester Marc Vanden Bussche.
John Miles, Alexandra Arrieche, Jan Vereecke en burgemeester Marc Vanden Bussche. © PADI

Daarnaast verzorgde hij covers van onvergetelijke hits van Queen, Led Zeppelin, ELO, Miley Cyrus, Avicii en Van Halen. Naast zijn vrouw Eileen, met wie hij 49 jaar was getrouwd, laat hij een zoon, dochter en twee kleinkinderen na. (PADI)

John Miles bij o.a. het schepencollege van Koksijde.
John Miles bij o.a. het schepencollege van Koksijde. © PADI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.