Zico Waeytens hoopt op snelle terugkeer John Degenkolb

Giant-Alpecin is, na het zware ongeval op trainingskamp, slechts met vijf renners in Qatar.

© BELGA

“Dat is een beetje raar, aan tafel, met zo weinig renners”, zegt Zico Waeytens. “Ook in het peloton vormen we een klein groepje. Het is niet evident koersen, maar we slaan ons er wel doorheen.”

“Qatar en Oman zijn de ideale voorbereidingskoersen voor de voorjaarsklassiekers. Lastig koersen, in de wind. Het ziet er misschien op foto’s allemaal prettig uit, alsof het vakantie is, maar het is hier echt wel hard koersen.”

Ik word nu niet opeens kopman

Nu kopman John Degenkolb zijn voorjaar door de neus geboord ziet, moet Giant-Alpecin op zoek naar alternatieven. “We moeten nieuwe plannen maken”, aldus Waeytens. “Ik was de knecht van John, hielp hem met veel plezier, maar ik word nu niet opeens kopman. Je kan niet van mij verwachten dat ik klassiekers ga winnen. In de eerste plaats ben ik een renner die in dienst rijd. Nu Degenkolb er niet is, hoop ik ergens op een vrije rol, maar kopman word ik niet.”

Waeytens is een klassiek renner en wil zich uiteraard wel tonen. “Ik was vorig jaar heel goed in het voorjaar, ik hoop dat nu weer te zijn. Belangrijk is Qatar en Oman afsluiten met een goed gevoel. Ik kijk uit naar koersen zoals de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem en ik hoop dat ik, als ik mijn kans krijg, eens top tien kan rijden in een mooie klassieker.”

Wanneer Degenkolb terug in competitie komt weet Waeytens niet. “Het is aan het team en John zelf om dat te communiceren. Ik hoor hem bijna dagelijks, ik vind het belangrijk om contact te houden. We hebben een goede band en ik volg zijn herstel op de voet. Het was allemaal heel emotioneel meteen na het ongeval, maar intussen zijn we weer strijdbaar. We waren gemotiveerd om met John opnieuw klassiekers te winnen. Nu komen er kansen voor andere jongens en die moeten we grijpen, al hoop ik wel op een snelle terugkeer van John.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.