Xandro Meurisse: “Ik wil het nog allemaal zien dat er dit seizoen weer gekoerst kan worden”

Xandro Meurisse won in februari de Ronde van Murcia in Spanje. (foto Getty Images) © NurPhoto via Getty Images
Tom Vandenbussche

Xandro Meurisse (28) was met rit- en eindwinst in de Ronde van Murcia uitstekend aan 2020 begonnen. De Zwevegemnaar van Circus-Wanty-Gobert wilde zich daarna tonen in de Ardennenklassiekers, maar het coronavirus legde ook de wielerwereld plat.

Meurisse kijkt vol vraagtekens uit naar het vervolg van 2020. “Welke kleine koersen zullen er overblijven? Ik heb schrik, want veel organisatoren annuleerden intussen hun koers, zelfs al in augustus en september. In België zal er voor 1 september niet gekoerst worden, vermoed ik. En hoe gaan we in het buitenland geraken? Ik zie mezelf in juli niet naar Spanje vliegen om er op stage te gaan. En die extra wildcards voor de Tour, Giro en Vuelta (dinsdag raakte bekend dat er in Frankrijk al zeker tot 1 september niet gevoetbald mag worden, red.). Komen die er? Dat zou fantastisch zijn, al wil ik zeker niet de plaats innemen van een ploeg die in financiële nood zit Maar ik wil het nog allemaal zien dat er dit seizoen weer gekoerst kan worden.”

Einde contract

Intussen maakt Meurisse zich niet al te veel zorgen over zijn eigen toekomst. “Ik ben einde contract, maar hoef me geen zorgen te maken. In Parijs-Nice waren er al gesprekken met mijn manager en enkele teams. Prof blijven zal geen probleem zijn, alleen heb ik vorig jaar al aangegeven dat ik in 2021 een stap hogerop wil zetten”, besluit Meurisse, die eind oktober trouwt met zijn Steffi. “Het ziet ernaar uit dat de Ronde van Lombardije dan wordt verreden. Het zal zonder mij moeten gebeuren.”