De 29-jarige Australiër legde de 54 kilometer tussen Nortallerton en Harrogate 1:08 sneller af dan Evenepoel. De Italiaan Filippo Ganna pakte op 1:55 het brons.

Victor Campenaerts en Yves Lampaert kwamen allebei ten val en Campenaerts moest door kettingproblemen ook nog eens van fiets wisselen. Desondanks werd de werelduurrecordhouder nog elfde. Lampaert ging niet vol meer door en liet de 48e tijd op 57 deelnemers noteren.

Evenepoel zorgde voor de beste Belgische prestatie in de geschiedenis van het WK tijdrijden. Vorig jaar veroverde Campenaerts brons.

Remco Evenepoel snelde naar zilver., Getty Images
Remco Evenepoel snelde naar zilver. © Getty Images
Yves Lampaert kwam ongelukkig ten val., Getty Images
Yves Lampaert kwam ongelukkig ten val. © Getty Images
De 29-jarige Australiër legde de 54 kilometer tussen Nortallerton en Harrogate 1:08 sneller af dan Evenepoel. De Italiaan Filippo Ganna pakte op 1:55 het brons. Victor Campenaerts en Yves Lampaert kwamen allebei ten val en Campenaerts moest door kettingproblemen ook nog eens van fiets wisselen. Desondanks werd de werelduurrecordhouder nog elfde. Lampaert ging niet vol meer door en liet de 48e tijd op 57 deelnemers noteren.Evenepoel zorgde voor de beste Belgische prestatie in de geschiedenis van het WK tijdrijden. Vorig jaar veroverde Campenaerts brons.