Wielervrienden Ingooigem organiseren jaarlijkse Stijn Streuvelsrally

Een groepsfoto van de leden van Wielervrienden Ingooigem. © Geert Himpens
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

De wielerclub Wielervrienden Ingooigem organiseert in het weekend van 23 en 24 maart 2024 opnieuw de Stijn Streuvelsrally. Er staan ritten van verschillende afstanden op de planning. Zaterdagavond kan je aansluitend in zaal De Linde in Ingooigem terecht voor het Breugelfestijn vanaf 19 uur.

Wielervrienden Ingooigem is een wielervereniging die al jaren bestaat. Elke zondagvoormiddag trekken ze er samen op uit om mooie fietstochten af te leggen. “De meeste leden zijn ongeveer tussen de 30 en 50 jaar oud, met een paar uitzonderingen. Sinds enkele jaren zijn er ook een aantal vrouwen lid van onze vereniging”, vertelt Geert Himpens. “Iedereen kan zich bij ons aansluiten. Tijdens onze tochten verdelen we onze groep in drie, afhankelijk van de afstand en snelheid van een renner.”

Breugelfestijn

“Wielerliefhebbers kunnen vrij kiezen welke afstand ze willen afleggen. We organiseren tochten van 20 km, 40 km, 60 km, 80 km en 120 km die volledig uitgepijld zijn. We voorzien bevoorrading bij de rondes vanaf 60 km. Bij aankomst krijgt elke deelnemer boterhammen met gehakt en kunnen ze hun dorst lessen in de bar in zaal De Linde. We werken met heel democratische prijzen”

“Op zaterdagavond is iedereen welkom op ons Breugelfestijn. Dat organiseren we nog niet zo lang als de rally zelf, maar we merkten dat onze zaal toch vrij blijft op zaterdagavond dus dat we net zo goed iets konden organiseren. Toen is het Breugelfestijn ontstaan. Zo kunnen ook minder sportieve Ingooigemnaren en sympathisanten komen en onze werking steunen”, legt Geert uit.

“Elk jaar opnieuw zijn er zo’n 500 à 600 wielerliefhebbers die aan de start staan en ook dit jaar verwachten we een geslaagde editie. We hebben zelfs uitzonderlijk al eens een 1000-tal inschrijvingen gehad. Het was dat weekend dan ook heel zonnig”, lacht Geert.

Tegeltje

“De eerste editie van de Stijn Streuvelsrally dateert al uit 1971. Dit jaar is het dus al de 53ste keer dat we het organiseren, een traditie om trots op te zijn. Voor een van de eerste edities heeft de zoon van schrijver Stijn Streuvels zelfs nog een tegeltje ontworpen. Daarop stond een verwijzing naar de woning en werkplek van Stijn Streuvels, Het Lijsternest, of naar hemzelf. Dat konden de deelnemers dan kopen als aandenken aan hun fietstocht”, vertelt Geert.

Het tegeltje, ontworpen door de broer van Stijn Streuvels, dat te koop was bij een van de eerste edities van de Stijn Streuvelsrally.
Het tegeltje, ontworpen door de broer van Stijn Streuvels, dat te koop was bij een van de eerste edities van de Stijn Streuvelsrally. © Geert Himpens

“De volgende rit die we organiseren is de semi-klassieker Halle-Ingooigem voor wielertoeristen op 15 augustus, naar analogie van de koers die vorig jaar van de kalender verdween. Nieuw dit jaar is de afstand van 25 km, zodat ook gezinnen met jonge kinderen kunnen deelnemen.”

Wil je zelf ook meefietsen? Inschrijven kan via www.wielervrienden-ingooigem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier