Whytic Priem kroont zich tot provinciaal kampioen mountainbike

Whytic Priem stapte over van de triatlon naar het mountainbiken en mocht na zijn derde wedstrijd ooit al meteen de provinciale trui aantrekken.© gf
Whytic Priem stapte over van de triatlon naar het mountainbiken en mocht na zijn derde wedstrijd ooit al meteen de provinciale trui aantrekken.© gf
Redactie KW

Van een geslaagde carrièreswitch gesproken. Whytic Priem (27) was jarenlang een steengoede triatleet, maar maakte in 2020 de overstap naar het mountainbiken. Geen evidente periode om van sport te veranderen, want door corona waren er amper wedstrijden. De Roeselarenaar was zondag pas aan zijn derde wedstrijd toe. En het was meteen prijs.

“Het zwemmen ging niet meer zo goed in de triatlon en ik zag het ook niet meer zitten om al die opofferingen nog te maken. Twee, soms drie keer trainen per dag. Ik heb nog een job, een vrouw en een kindje. Het werd moeilijk om alles te combineren. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en ben ik bij het mountainbiken uitgekomen. Ik ben dat vorig jaar in februari meer en meer gaan doen en nadat ik Bart Goudeseune leerde kennen, ben ik mij daar volledig op gaan toeleggen. Hij is ondertussen een beetje mijn trainer geworden.”

En in die discipline kroonde Priem zich zondag meteen tot provinciaal kampioen bij de Elite 3. En dat in zijn derde wedstrijd, zijn tweede van dit jaar. “Twee weken geleden nam ik deel in Libramont. Ik moest daar helemaal achteraan starten, als 84ste, maar kon toch als 16de finishen. Daardoor was mijn startpositie op het PK al een pak beter. Ik heb gewoon mijn wedstrijd gereden en kwam als vijfde over de meet. Maar wel als eerst West-Vlaming, waardoor ik nu die mooie trui mag dragen. Best plezant. Mijn sponsor, Vegabike, zal nog voor een aangepaste tenue mogen zorgen”, lacht de onderhoudsman bij het MSKA Roeselare.

Swiss Epic

Eind augustus staat er een nog grotere uitdaging op het programma van Priem. Dan trekt hij samen met Bart Goudeseune naar Zwitserland om deel te nemen aan de Swiss Epic, een vijfdaagse MTB-wedstrijd die wordt gereden in duo. “Dat wordt een heel avontuur. Ik wou zoiets altijd al eens doen en ik ben blij dat ik daar nu de kans toe krijg. Er zal daar serieus geklommen moeten worden. Ik vermoed dat we al snel vier uur per dag in het zadel zullen zitten. Het wordt opnieuw een ontdekking, maar ik heb er enorm veel zin.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier